~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 17 august 2020

"CAUTATI CU ATAT MAI MULT SA VA INTARIT"





















"Sa uniti cu credinta voastra fapta;cu fapta cunostinta...Cautati cu atat mai mult sa va intariti."(2Petru 1:5,10)

Daca vrei sa te bucuri de harul deplinei asigurari a credintei, sub binecuvantata influienta si asistenta a Duhului Sfant, fa ce iti spune Scriptura."cautati cu atat mai mult sa va intariti chemarea si alegerea voastra; caci daca faceti acest lucru nu veti aluneca niciodata.(2Petru 1;10)

Ai grija sa ai o credinta dreapta - nu doar increderea intr-o doctrina, ci o credinta simpla, depinzand de Christos si numai de El. Cauta cu atat mai mult sa ai curaj.

Implora-L pe Dumnezeu sa-ti dea o inima de leu,ca sa poti merge inainte cu curaj,in cunostinta dreptatii. Studiaza Scriptura si acumuleaza cunostinte, fiindca cunoasterea doctrinei duce la confirmarea credintei.

Incearca sa intelegi Cuvantul lui Dumnezeu." lasa-l sa locuiasaca din belsug in voi in toata in toata intelepcinea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi,cu cantari de lauda si cantari duhovnicesti,cantand lui Dumnezeu cu multumire in inimile voastre.(Coloseni 3:16)

Dupa ce ai facut asta,uneste cu "cunostinta infranarea"(2 Petru 1:5-6) Fii atent la trupul tau: practica moderatia inauntru si in afara.Stapaneste-ti buzele, viata , inima si gandurile. Adauga la aceasta, prin Duhul lui Dumnezeu , rabdarea.

Cere-I sa-ti dea rabdare care indura necazurile, care, atunci cand este incercata, iese "curata ca aurul"(Iov 23:10) Inbogateste-te cu rabdare, ca sa nu te plangi sau sa fii disperat in incercari.Dupa ce ai castigat harul, cauta evlavia.

 Evlavia inseamna ceva mai mult decat religia. Fa din gloria lui Dumnezeu scopul tau in viata.Traieste in vederea Lui si stai mereu langa El. Cauta tovarasia Lui si vei fi evlavios. La evlavie, adauga dragostea de frati.

Iubeste toti sfinti;iar la aceasta dragoste adauga iubirea care isi deschide bratele tuturor oamenilor si sufletelor lor.

Dupa ce te-ai impodobit cu toate bijuteriile acestea si chiar in proportia in care practici aceste virtuti ceresti,vei ajunge sa-ti cunosti in mod evident "Chemarea si alegerea"(2 Petru 1:10)

"Cautati cu atat mai mult" daca vreti sa gasiti siguranta, fiindca lipa de entuziasm si de indoiala merg mana in mana.{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: