~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 1 aprilie 2019

PRIVIRE LAUNTRICA


























"Asa ca, daca iti aduci darul la altar, si acolo iti aduci aminte ca fratele tau are ceva impotriva ta, lasa-ti darul acolo inaintea altarului si du-te intai de te impaca cu fratele tau; apoi vino de adu-ti darul."
(Matei 5:23-24)

Este ceva de facut inainte de a ingenunchea sa ne rugam in camera noastra sau  de a incepe inchinarea noastra in cadrul bisericii sau de a veni la Masa Domnului. Ar trebui sa ne uitam inauntru, in inimile noastre, inainte de a ne ridica privirea spre Dumnezeu.

Suntem gata de rugaciune? Sunt toate obstacolele inlaturate din cale? Este inima noastra gata sa se inchine? Inchinarea care este cel mai mult pe placul lui Dumnezeu este dragostea din inima.

El nu-Si gaseste nicio placere in jertfe, ceremonii si ritualuri, in timp ce inima ne este plina de amaraciune. El nu acorda atentie marturisirii noastre de dragoste fata de El, atata timp cat ne uram fratele.

"Daca zice cineva: "Eu iubesc pe Dumnezeu" si uraste pe fratele sau, este un mincinos; caci, cine nu iubeste pe fratele sau, pe care-l vede, cum poate sa iubeasca pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?"

Prin urmare, daca vrem ca inchinarea noastra sa fie placuta inaintea lui Dumnezeu, trebuie sa avem grija sa venim in prezenta Sa cu inimile curatite de toata amaraciunea, furia, mania, vociferarile si de toata rautatea.

Orice venire la Dumnezeu in rugacine cere examinarea de sine; si daca ne amintim ca am gresit cuiva sau ca exista o racire a relatiilor sau cearta, ar trebuie sa cautam impacarea inainte de a ne ruga.

Cel putin trebuie sa ne asiguram  ca duhurile noastre sunt complet curatate de orice amaraciune, inainte de a veni la altarul lui Dumnezeu. Aceasta regula este potrivita pentru a ne tine intotdeauna inimile libere de manie.

Apostolul Pavel ne sfatuieste sa nu lasam soarele sa apuna peste mania noastra. N-ar trebui sa permitem nici unei zile sa se incheie tinand mania in inima noastra. S-ar putea sa nu mai apucam sa vedem o alta zi, si n-ar trebui sa ne ducem la culcare nutrind amaraciune unii conta altora.

Rugaciunea de seara ar trebui sa ne curete duhul de toate sentimentele de manie, cand ne rugam:"Iarta-ne greselile noastre, precum si noi iertam acelora care pacatuiesc impotriva noastra."
{J.R. Miller}

Niciun comentariu: