~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 8 aprilie 2019

RUGATI-VA FARA INCETARE




























"Isus le-a spus o pilda, ca sa le arate ca trebuie sa se roage necurmat,si sa nu se lase.(Luca 18 :1)
Fiindca oricine cere ,capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate ,i se deschide.(Luca 11:10)

Foarte  multi oameni ajung descurajati in rugaciune, din cauza ca raspunsul nu vine indata. Ar trebui sa ne fie fixat in minte, in primul rand, ca Dumnezeu aude intotdeauna rugaciunea adevarata si va trimite intotdeauna un raspuns, desi se poate sa nu fie intotdeauna raspunsul pe care ni-l dorim.

El nu dispretuieste, nici nu neglijeaza strigatul niciunuia dintr copiii Sai, insa, uneori, din motive intelepte intarzie sa raspunda. Probabil ca raspunsul nu poate fi acordat imediat.

Planurile lui Dumnezeu ajung pana departe , iar El lucreaza cu migala. Uitati-va la Iosif in Egipt - un sclav, apoi un intemnitat. Fara indoiala ca se ruga in fiecare zi pentru eliberarea si poate s-a gandit uneori ca raspunsul intarzia mult.

Insa, cand a venit, a putut vedea ca un motiv al intarzierii a fost acela ca toate lucrurile sa fie pregatite. Pregatirea raspunsului, care a venit in cele din urma insotit de o asemenea binecuvantare, a durat ani de zile.

Sau Dumnezeu poate intarzia sa ne dea raspuns ca sa ne exerseze credinta, sa ne sporeasca ravna. Intamplarea cu femeia siro-feniciana  ilustreaza faptul acesta. La inceput Isus "nu i-a raspuns prin nici un cuvant"; insa faptul ca a continuat sa o tina in asteptare a fost spre binele ei .

Ea a primit la sfarsit un raspuns mult mai bun decat ar fi putut primi la inceput, Sa presupunem  ca s-ar fi dat batuta dupa primul refuz aparent; ganditi-va ce ar fi pierdut ea!

Fara indoiala ca mii de rugaciuni nu primesc raspuns pentru ca oamenii se dau batuti cand Dumnezeu intarzie. Poate ati pierdut multe bucurii si binecuvantari pentru ca v-ati pierdut inima si credinta inainte de venirea raspunsului.

Putin mai multa perseverenta rabdatoare v-ar fi adus o mare rasplata. Dupa ce a cheltuit mii de dolari cu forajele, in cautarea de titei, patronul s-a descurajat si a vandut afacerea aproape pe nimic.

Cumparatorul a inceput sa foreze si, dupa sase ore, a dat peste o sonda de titei. Vedem cat l-a costat pe primul propietar faptul ca s-a dat batut. Multi crestini isi pierd inima tocmai cand raspunsul este pe cale sa vina.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: