~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 29 aprilie 2019

COMPASIUNEA LUI CRISTOS























"Caci asa vorbeste Cel Prea Inalt, a carui locuinta este vesnica si al carui Nume este sfant."Eu locuiesc In locuri inalte si in sfintenie; dar sunt cu omul zdrobit si smerit, ca sa imbarbatez inimile zdrobite. (Isaia 57: 15)

Este minunat felul in care bunatatea autentica ii atrage la ea pe cei nenorociti, necajiti fara prieteni, proscrisi,cazuti. Oriunde mergea Isus, aceste categotii de oameni Il gaseau intotdeauna si se aduna in jurul Lui.

Acest lucru se datora faptului ca El era prietenul adevarat si dezinteresat al tuturor oamenilior. Ei gaseau la El compasiune. Le asculta povestea. Desi EI era Cel fara pacat, nu lasa de loc impresia despre Sine: "Eu sunt mai sfant decat voi!" Se purta la fel de bland cu un pacatos proscris ca si cu un Nicodim neprihanit.

Indiferent cine intindea spre El o mana in cautare de ajutor, El era gata sa o apuce. Unul dintre cele mai adevarate lucruri spuse vreodata despre Isus a fost acel cuvant profetic referitor la El: "Nu va frange o trestie rupta"El a tratat intotdeauna cu multa delicatete pe cei cu duhuri mahnite si cu inimi zdrobite.

Cei care vor sa fie folositori in lume aceasta trebuie sa aiba aceleasi calitati. Exista un fel de "sfintenie" umana care nu atrage pe nimeni, ci mai de graba indeparteaza; sfintenia autentica, pe de alta parte,gaseste intotdeauna o cale spre inimile oamenilor .

Secretul consta  in a trai  "nu pentru a fi slujit, ci pentru a sluji"; in a nu te  considera prea bun pentru a sluji cea mai nevrednica dintre creaturile  lui Dumnezeu. Daca traim in aceasta lume ca sa fim slujit ,nu vom fi de niciun folos.

Dar daca traim ca sa slujim pe altii, dorind sa fim de ajutor oricarui om pe care-l intanlim, viata noastra va avea o valoare.Cei cu inimi flamande si cu sufletele aflate in in nevoie se vor simti atrasi spre noi, iar Dumnezeu Isi va gasi placerea in a ne da lucrari pe care sa le facem.

De asemenea, avem nevoie sa invatam sa fim cat se poate de blanzi cand ne ocupam de persoane care trec prin crize spirituale. Multi oameni inflacarati, intr-un exces de zel produc un rau incalculabil acelora pe care doresc foarte tare sa-i ajute.

Cei cu inimile intristate si zdrobite au nevoie, de obicei, de o compasiune iubitoare si de o prietenie puternica, plina de de bunatate, mai mult decat teologie.{J.R.Miller}


Niciun comentariu: