~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 19 aprilie 2019

Mila Sa





















"Caci n-avem un Mare Preot, care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre;ci unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat.
Sa ne apropiem dar cu deplina increderede scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie." (Evrei 4:14-15)

Cand Isus Hristos a fost pe pamant,El a venit cu multi oameni in contact. El a simtit. cu ei cand au suferit slabiciunea vietii omenesti:

1). El a fost miscat in launtru Sau de oamenii care erau epuizati si risipit ca oile care nu aveau pastor (Matei 9:36). Inima Sa a fost atinsa, pentru ca ei erau foarte obositi si lipsiti de putere.

2). El a fost miscat in launtrul Sau de oamenii care au stat trei zile cu El si n-au avut nimic de mancare. (Matei 15:32). De aceea, a vrut ca ei sa nu plece flamanzi.

3). El a fost miscat in launtrul Sau de bonlavii care veneau la El, pentru a fi vindecati. (Matei 20:34). Cat de adanc a simtit El cu urmarile pacatului!

4). El a fost miscat in launtrul Sau de vaduva care ducea la groapa pe singurul fiu pe care il avea. (Luca 7:13) Plin de mila , El i-a spus: "Nu plange".

Domnul Isus este acum in cer. Dar El nu a uitat cum este viata pe pamant. El stie din experienta ca slabiciunile omenesti sunt foarte suparatoare. El simte cu noi si are mila de noi cand suntem obositi, flamanzi, bonlavi sau intristati.

Ca Preot indurator, ne ajuta sa nu deznadajduim in greutatile vietii. El ne sprijina credinta prin Cuvantul Sau, ca sa nu renuntam pe calea spre tinta cereasca. { Samanta buna}

Niciun comentariu: