~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 27 aprilie 2019

RASCUMPARATI PRIN HAR DIVIN





















"Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie,
si la o mostenire nestricacioasa,si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi"
(1 Petru 1:3-4)
Petru ii indeamna pe credinciosi sa se iubeasca unul pe altul "cu caldura, din toata inima" ( 1 Petru :22) El nu isi bazeaza indemnul pe legile omenesti sau pe filosofie, ci pe natura inalta si divina pe care a sadit-o Dumnezeu in poporul Sau.

Asemenea tutorilor unui print, care lucreaza din toate puterile pentru a-i insufla demnitatea si maretia cuvenita unui rege, Petru priveste asupra mostenitorilor Regelui Regilor, printi de vita nobila, descedenti ai celei mai vechi aristocratii de pe pamant,si le spune:

"Iubiti-va unii pe altii fiindca asa se cuvine celor nascuti dintr-o samanta care nu poate putrezi; din cauza descendentei voastre, fiindca ati fost nascuti din Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor, si cauza mostenirii care va asteapta, fiindca voi nu veti pieri niciodata, desi stralucirea trupului va pali, si existenta ei va inceta"(vezi 1 Petru 2:22-25)

Ar fi bine daca, in spiritul umilintei, am recunaste adevarata demnitate a naturii noastre renascute si ne-am ridica la inaltimea ei Ce este un crestin? Daca il comparam cu un rege ,are in plus sfintenia preoteasca. Regalitatea regelui se limiteaza adesea la coroana lui, dar un crestin este maret prin insasi natura sa.

Prin nasterea sa din nou , el se ridica deasupra semenilor sai, ca un om deasupra fiarelor padurii. Cu siguranta ca ar trebui sa se poarte , in toate lucrurile, nu ca unul care face parte din multime, ci ca unul dintre cei alesi din lume. rascumparati prin har divin. descrisi ca o "semintie aleasa"(1 Petru 2:9).

De aceea crestinul nu se poate tari in noroi si nu poate trai in felul lumii. Fie ca demnitatea firi voastre si stralucirea planurilor pe care voi, credinciosi in Hristos, le  faceti , sa va conduca la sfintenie si "Feriti-va de orice se pare rau "(1Tesaloniceni 5:22) {C.H.SPURGEON}

Niciun comentariu: