~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 22 aprilie 2019

ADU-I PE OAMENI LA ISUS






















"Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu ,trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta."(Evrei 11:6)

"Cand le-a vazut Isus credinta ..."(Marcu 2:5)

Marcu scrie: "Au venit la El niste oameni, care l-au adus un slabonog, purtat de patru insi. Fiindca nu nu puteau sa ajunga pana la El, din pricina norodului, au desfacut acoperisul si... au coborat pe acolo patul in care zacea slabonogul" (Marcu 2:3-4) Cand este vorba de a aduce pe cineva la Hristos, sa ai mereu in minte aceste trei lucruri:

1)De fiecare data cand iei asupra ta povara altcuiva vei descoperi ca apasa greu! A fost nevoie de patru oameni ca sa-l duca pe acest om la Isus asa ca nu incerca de unul singur. Gaseste pe cineva care sa te insoteasca in rugaciune:

"Daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal Meu care este sus in ceruri (Matei 18:19) Ce promisiune ! Dar nu-i alege dupa care sa-i lasi balta. Orice ai face, tine-te  de angajamentul pe care ti-l iei.

2)Desfa acoperisiul daca este nevoie! Niciodata nu a fost usor sa-i aducem pe oameni la Hristos,
asa ca fa ceea ce au facut si cei patru. Norodul era  o problema pentru ei, asa ca l-au ocolit. Acoperisul era si el o problema, asa ca l-au dat la o parte.

Dar au refuzat sa renunte sau sa se lase descurajati. Daca ceea ce ai incercat nu da rezultate, roaga-te lui Dumnezeu si iti va pregati calea. Doctorii ii pot trata pe oameni, dar numai Domnul ii poate vindeca pe dinauntru si pe dinafara, asa ca condu-i la El.

Foloseste-ti credinta; este lucrul care Il misca pe Dumnezeu! Marcu scrie: Cand le-a vazut Isus credinta, a zis slabanogului: "Fiule, pacatele iti sunt iertate! ... scoala-te ridica-ti patul,si dute acasa"(Marcu 2:5,11).
Chiar daca te rogi pentru cineva care are putina credinta sau de loc, Dumnezeu iti va onora credinta, asa ca pune-o in actiune! Adu-l la Isus care asteapta sa-l primeasca- El nu te va dezamagi!
{autor Bob GASS}

Niciun comentariu: