~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 29 martie 2019

DUMNEZEU TE FACE BIRUITOR!

























"Atunci in strimtorarea lor, au strigat catre Domnul, si  El i-a izbavit din necazurile lor. A oprit furtuna, a adus linistea, si valurile s-au potolit. Ei s-au bucurat ca valurile s-au linistit, si Domnul i-a dus la limanul dorit." psalmul (107:28-29,30)

" S-a dezlantuit asupra insulei un vant furtunos ,numit Eurachilon (Faptele Apostolilor 27:14)

Eurachilon! Este singura furtuna care poarta un nume in Scriptura. Inseamna taifun, iar Pavel a trebuit sa navigheze prin el pentru a-si implini destinul.Sa abservam:

1)Pentru a-ti implini telul, va trebui sa treci prin furtuni. "Soarele si stelele nu s-au vazut mai multe zile, si furtuna era asa de puternica, incat la urma pierdusem orice nadejde de scapare"(Faptele 27 :20)  Vor fi zile in care te vei intreba cum vei iesi la liman. Dar prin harul lui Dumnezeu o vei face!

2) Furtunile descopera cat de bine Il cunosti pe Dumnezeu."Un inger al Dumnezeului al caruia sunt eu, si caruia Ii slujesc, mi s-a aratat azi noapte, si mi-a zis: Nu te teme Pavele (Fapte 27:23-24) Vremurile grele sunt cele care reveleaza puterea legaturii tale cu Dumnezeu.

3) Dumnezeu poate face dintr-un naufragiu un succes. Iata cateva aspecte importante din aceasta relatare: a) uneori trebuie sa arunci lucruri peste bord (Fapte 27:18)  b) in pofida tuturor eforturilor tale, ocazional vei esua. Fapte 27:26); c) trebuie sa tii minte ce ti-a spus Dumnezeu si sa te bizui pe aceste cuvinte (Fapte 27:25).

Deseori cel mai rau lucru care s-ar fi putut intampla se transforma spre binele tau. Dumnezeu s-a folosit de acest naufragiu  pentru ca Evanghelia sa ajunga in Malta. Iata ce s-a intamplat cu Pavel si cu insotitorii sai cand a parasit insula:

"Ni s-a dat mare cinste; si, la plecarea noastra cu corabia, ne-au dat tot ce ne trebuia pentru drum" Fapte 28:10). Nu te mai ingrijora, Dumnezeu se va ingriji de trebuintele tale in moduri  care te vor uimi.
Daca esti copilul Sau, nu esti victima circumstantelor . Viitorul tau nu se afla in mana oamenilor, ci in mainile lui Dumnezeu. Iar El se ingrijeste de ce este al Lui!{autor: Bob GASS}

Niciun comentariu: