~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 8 martie 2019

NU MAI DA VINA PE ALTII SI ASUMA-TI RESPONSABILITATEA


























"Nu va mai ganditi la ce a fost mai inainte ,si nu va mai uitati la cele vechi! (Isaia 43:18)
"Uitand ce este in urma mea, si aruncandu-ma spre ce este inainte..."(Filipeni 3:13)

Indiferent care a fost trecutul tau, Dumnezeu ti-a pregatit un viitor mai bun. Dar, ca sa te pot bucura de el, trebuie sa-i ierti pe cei ce te-au ranit, sa te ierti pe tine insuti si sa dai uitarii totul.

Cand vei face toate acestea, probabil vei experimenta o gama larga de emotii. Poate vei simti manie , crezand ca viata este nedreapta si ca nu este ceea ce ti-ai dorit.

Intotdeauna ti-ai inchipuit un sot sau o sotie gata sa aiba grija de tine. Nu te-ai gandit niciodata ca va trebui sa-ti asumi singur responsabilitatea pentru viata ta.

Poate iti este teama ca nu vei reusi - si ca, daca dai gres, doar tu poti fi de vina...

Poate te deranjeaza ca acum trebuie sa te gandesti la viata ta intr-o alta lumina, dintr-o alta perspectiva.

Poate te simti chiar trist pentru modul in care ai dat vina pe altii in trecut, stind in sinea ta ca viata nu a luat cursul dorit de tine din cauza propiilor tale alegeri si decizii.

Poate iti este rusine datorita greselilor tale, din trecut si nu esti sigur ca iti poti asuma responsabilitatea personala si sa mergi inainte.

Indiferent care sunt emotile care apar, bune sau rele, trebuie sa stii ca e ceva normal atunci cand faci o schimbare semnificativa in viata ta. Si indiferent ce simti, nu te judeca singur! Recunoaste ca ai anumite sentimente; intreaba-te daca gandurile tale sunt rationale sau daca sunt doar niste frici mai vechi care iti trasmit un mesaj. Apoi, respecta-ti angajamentul de nu-i mai invinovati pe altii si asuma-ti  responsabilitatea pentru propia ta viata.

Cuvantul pentru tine astazi este acesta: "Uita ce este in urma ta, si arunca-te spre ce este inainte!"
{Bob & Debby Gass}

Niciun comentariu: