~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 3 martie 2019

NU ITI FACE PLANURI FARA DUMNEZEU

























"Uitati-va la pasarile cerului:ele nici nu seamana, nici nu secera, si nici nu strang nimic in granare; si totusi Tatal vostru cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai de pret decat ele?

Nu iti face planuri fara Dumnezeu. Se pare ca Dumnezeu are un mod extraoridinar de a ne da peste cap propiile planuri, atunci cand nu tinem seama de El.

Noi ne aducem singuri in imprejurari care nu au fost alese de Dumnezeu, si deodata realizam ca ne-am facut planuri fara El - ca nici macar nu L-am considerat a fi un factor vital si activ in planificarea vietii noastre.
Si cu toate acestea, singurul lucru care ne va scuti chiar si de o posibila ingrijorare este sa facem din Dumnezeu factorul cel mai important in toate planurile noastre.

In problemele  de natura spirituala, este ceva obisnuit sa Il punem pe Dumnezeu pe primul loc, insa avem tendinta sa credem ca nu se cade si nu este
sa Il punem pe primul loc in problemele practice si de zi cu zi ale vietii noastre.

Daca ni se pare ca trebuie sa ne luam "infatisarea duhoviniceasca" inainte de a ne putea apropia de Dumnezeu, atunci nu ne vom apropia de El niciodata. Trebuie  sa venim asa cum suntem.

Nu-ti face planuri gandindu-te la rau. Oare chiar doreste Dumnezeu sa ne facem planuri fara a tine seama de raul care ne inconjoara? "Dragostea... nu se gandeste la rau"(1Corinteni 13 :4-5)
Dragostea nu este inconstienta de axistenta raului, dar nu il ia in considerare ca factor in intocmirea planurilor.

Cand eram departe de Dumnezeu, luam seama la raul din jur, facand toate planurile noastre cu raul in minte, si ne analizam intreaga munca din perspectiva lui.

Nu iti face planuri gandindu-te la zile negre. Tu poti sa "strange bani albi pentru zile negre" daca te increzi cu adevarat in Hristos. Isus a spus: Nu lasati sa vi se tulbure inima... (Ioan 14:1)
NKJV. Dumnezeu nu iti va impedica inima sa se tulbure. Este o porunca - "Nu lasati ...

Pentru a putea reusi, ridica-te fara incetare, chiar si de-ar fi sa cazi de o suta de ori pe zi, pana cand te vei deprinde sa Il pui pe Dumnezeu pe primul loc si sa iti faci planuri gandindu-te la El.{OSWALD CHAMBER}


Niciun comentariu: