~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 24 iulie 2024

"IN PREZENTA MORTII"


 Atunci a venit unul din fruntasii sinagogii... si I-a facut urmatoarea rugaminte staruitoare:" Fetita mea este pe moarte..."Marcu 5:22-23"

Nimic nu-i poate aduce pe oamenii La Domnul Hristos ca necazul. Atata vreme cat lucrurile merg foarte bine, multi oameni nu Ii cer niciun serviciu. Dar cand vin boli sau nevoi mari, El este primul care se indreapta oamenii. Acesta este unul din cele mai evidente foloase ale necazului.

Dumnezeu scutura multe cuiburi pamantesti in care copiii Sai stau prea comozi si El face asta ca sa-i constranga sa incerce zborurile spre cer.

Multi oameni care acum sunt in cer nu si-ar fi parasit niciodata vechiul stil de viata pamanteasca, daca Dumnezeu nu le-ar fi trimis necazuri, intristari si calamitati.

Acest tata a spus ca fiica sa era "pe moarte".Acesta este un punct  in care fiecare trebuie sa ajunga. Cararile   pamantului merg in directii foarte diferite, insa in cele din urma, toate ajung in "punctul morti"

Acesta este un punct ascuns vederii; nimeni nu stie ziua sau ceasul cand va ajunge la el si totusi, undeva, de-a lungul anilor insoriti, aceasta ne asteapta pe fiecare.

 Uneori punctul acesta este atins in frageda tinerete. Iata aici o fetita de doisprezece ani  care se afla "pe moarte".

Chiar si copiii ar trebui sa se gandesca la moarte, dar nu ca la un lucru trist si groaznic, ci la un punct in care trebuie sa ajunga si pe care ar trebui sa se pregateasca.

Este o privelistie induiosatoare sa-l vezi pe acest tata cazand la picioarele Domnului Hristos. Cei mai tari oameni se prabusesc cand proprii lor copiii sunt bonlavi sau in pericol.

Un om poate sa para foarte rece si sever in timp ce poarta povara serviciului  sau se zbate in lumea aceasta sau se straduieste sa-si atinga tinta ambitei lui.

Te gandesti ca n-are niciun pic de tandrete in el - ca este un om de fier sau stanca. Insa de indata ce unul din copiii sai ajunge lovit de vreun necaz, omul de fier se topeste ca ceara.

In ciuda infatisarii lui severe si a intregii lui asprimi, exista un colt cald in inima lui unde este la fel de gingas ca o femeie{J.R.Miller}

Niciun comentariu: