~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 30 iulie 2024

"BINECUVINTEAZA SUFLETE PE DOMNUL"


 "Binecuvinteaza, suflete, pe Domnul,  si nu uita nici una din binefacerile Lui! El iti iarta toate faradelegile tale, El iti vindeca toate boalele tale; El iti izbaveste viata din groapa El te incununeaza cu bunatate si indurare; El iti satura de bunatati batranetea, si te face sa intineresti iarasi ca vulturul. (Psalmul 103 :2-3-4,5)

Lauda trebuie sa urmeze intotdeauna dupa raspunsul la rugaciune, asa cum se ridica ceata de pe pamant dupa ce rasare soarele. A fost Domnul bun cu tine? Si-a plecat urechea sa-ti asculte cererile?

Atunci lauda-L cat traiesti. Lasa fructul copt sa cada pe pamant  din care isi trage viata. Nu opri cantarea Celui care ti-a raspuns la rugaciune si ti-a implinit dorinta inimii. Sa pastrezi tacerea asupra indurarilor Domnului inseamna sa fii nerecunoscator.

Inseamna sa actionezi ca cei noua leprosi  care, dupa ce au fost vindecati de boala lor ingrozitoare, nu s-au intors sa-I multumeasca Domnului vindecator.

Sa uiti da-L lauzi pe Dumnezeu inseamna sa refuzi bineficiile  care ti se cuvin. Lauda si rugaciuena reprezinta un mare mijloc de promovare a cresterii spirituale. Lauda ne ajuta sa ne indepartam poverile, sa ne intarim sperantele, sa ne marim credinta.

Este un exercitiu sanatos si inviorator care grabeste pulsul credinciosului si il intareste pentru noi faptele in slujba Domnului. Sa-L binecuvintezi pe Dumnezeu pentru indurarile primite este calea prin care putem fi de folos semenilor nostri: "Sa asculte cei nenorociti, si sa se bucure" (Psalmul 34:2)

Cei care au trecut prin imprejurari asemanatoare  vor fi mangaiati daca ne vor auzi spunand: "Inaltati pe Domnul impreuna cu mine, Sa laudam cu toti Numele Lui!{...} Cand striga un nenorocit Domnul aude" Psalmul (34:3, 6) 

Inimile slabite vor fi intarite, sfintii cazutu vor fi inviorati cand vor auzi cantand "cantari de izbavire" psalmul 32: 7) indoielile  si temerile lor vor fi alungate, in timp ce ne indemnam unul pe altul 
"Cu psalmi, cu cantari de lauda  si cu cantari duhovnicesti " (Coloseni 3:16)

Ei vor "lauda caile Domnului" (Psalmul 138:5), cand ne vor auzi pe noi  slavindu-I Numele sfant.

Lauda este cea mai cereasca indatorie a crestinului. Ingerii nu se roaga, dar nu inceteaza sa laude pe Domnul  zi si noapte; iar cei rascumparati, imbracati in haine albe, cu ramuri de palmieri in maini, nu vor obosi niciodata sa cante cantarea noua "Vrednic este Mielul " (Apocalipsa 5: 12){Autor necunoscut}

Niciun comentariu: