~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 6 iulie 2024

"SANGELE SCUMP AL LUI HRISTOS"


 "Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea  credintei noastre, adica lsus, care perntru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnuie al lui Dumnezeu.

Uitati-va dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine, pentruca nu cumva sa va pierdeti inima, si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre."(Evrei 12:2-3)

Asezati la piciorul crucii, vedem cum din mainile si picioarele Sale strapunse curg stropi purpurii de sange. Este sange pretios, fiindca are putere de rascumparare si o uimitoare eficacitate. Ptin el pacatele poporului Domnului Hrisos sunt iertate.

Pacatosii sunt rascumparati din ropia legii. Sunt impacati cu Dumnezeu si facuti una cu el. Sangele Domnului Hristos este scump si datorita puterii Sale curatire ;el "si sangele lui Isus Hristos ne curateste de orice pacat.(1Ioan 1 :7)." De vor fi pacatele voastre cum este carmazul, se vor face albe ca zapada; (Isaia 1:18).

Prin sangele Domnului Isus, credinciosul este curatit de orice pata:nu-i mai ramane nici-o sbarcitura. Sangele Sau pretios, care ne face curati indeparteaza  petele nedreptatii si ne ingaduie sa fim primit "in Preaiubitul Lui (Efeseni 1:6) fara sa tina seama de multele ocazii in care ne-am razvratit impotriva lui Dumnezeu.

Sangele Domnuli Hristos este scump si datorita puterii sale de pastrare. In sangele Sau, suntem la adapost de ingerul nimicirii. Aminteste-ti  ca adevaratul motiv pentru care suntem  curati este sangele de pe usiorii usii.

Prin gandul acesta suntem mangaiati in clipele de indoiala, fiindca stim ca Dumnezeu nu se indoieste niciodata. Sangele Domnului Hristos este scump si prin putere sa sfintitoare .

Acelasi Sange care ne departeaza pacatele, ne face sa ne nastem din nou si ne conduce la o viata de ascultare si de pazire a poruncilor lui Dumnezeu. Nu exista nicio alta sfintire mai mare decat ce care curge din venele Domnului Isus,

Si in final, sangele Domnului Isus este nespus de scump, fiindca ne da putere sa invingem .Sta scris: "ei i-au biruit prin sangele Mielului"(Apocalipsa 12:11) Cum ar fi putut altfel ? Cel care lupta prin sangele Domnului Isus lupta cu o arma invincibila. Sangele Domnului Isus! 

Pacatul moare in prezenta Lui, moartea nu mai este moarte, si portile cerului se deschid larg. Sangele Domnului Isus! Vom merge inainte, biruitori spre biruinta, atat timp cat ne incredem in putere Lui?[CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: