~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 20 iulie 2024

"RUGATI-VA NEINCETAT"


"Isus le-a spus o pilda, ca sa le arate ca trebuie sa se roage si sa nu se lase. El le-a zis:"Intr-o cetate era un judecator, care de Dumnezeu nu se temea si de oameni nu se rusina. In cetatea aceea era o vaduva, care venea des la el, si-i zicea: "Fa-mi dreptate cu parasiul meu"(Luca 18:1-2-3)

Actul rugaciunii ne arata nevrednicia noastra, si aceasta este o lectie foarte benefica pentru niste fiinte atat de mandre ca noi. Daca Dumnezeu ne-ar da favoruri  fara sa ne constranga sa ne rugam pentru ele, nu am stii niciodata cat de saraci suntem.

O adevarata rugaciune este un inventar al nevoilor, un catalog al necesitatilor  omenesti. o descoperire a sarraciei ascunse. Desi o aplicatie la bogatia divina,ea este o marturisire  a desertaciunii omenesti.

Cea mai sanatoasa stare a unui crestin este sa fie intotdeauna gol si sarac prin el insasi, sa depinda mereu de Domnul pentru ajutor, sa fie bogat Domnul Isus, slab ca apa personal, dar puternic prin Dumnezeu si gata de lucruri mari.

Aici sta utilitatea rugaciunii fiindca, in timp ce il adora pe Dumnezeu , aseaza creatura pe locul ei, in praf si noroi. Rugaciunea este prin ea insasi, in afara de raspunsul pe care il aduce , un mare benificiu pentru crestin.

Dupa cum alergatorul castiga putere pentru cursa prin exercitiu zilnic, si noi castigam energie pentru marea cursa a vetii prin lucrarea sfanta a rugaciuni. Rugaciunea intareste aripile tinerilor vulturi ai lui Dumnezeu ca sa poata invata sa ajunga pana la nori.

Rugaciunea  il incinge pe razboinicii  lui Dumnezeu si  il trimete la lupta cu muschii tari si incheieturile legate. O rugaciune sincera izbucneste la timpul rugaciunii asa cum soarele rasare din est, bucuros ca un atlet care alearga in cursa .

Rugaciunea este cea care ridica mana lui Moise si nimiceste  pe amaleciti  mai tare decat sabia lui Iosua. Este sageata aruncata  din camerea proorocului, care darama apararea sirienilor. 

Rugaciune incinge slabiciunea omeneasca cu putere divina, transforma nebuniea omeneasca  in intelepciunea cereasca, si ofera pacea lui Dumnezeu muritorilor tulburati. Nu ne putem gandim la ceva  ce rugaciune nu poate face!

Iti mulutumim , Dumnezeule mare, pentru scaunul milei , o dovada sigura  a minunatei Tale bunatati. Ajuta-ne sa folosim acest drept in dimineata aceasta!{CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: