~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 17 iulie 2024

ASEZATI LA PICIORUL CRUCII


 
"Si daca chemati ca Tata pe Cel ce judeca fara partinire pe fiecare dupa faptele lui,  purtati-va cu frica in timpul pribegiei voastre; caci stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur ati fost rascumparati din felul desert de vietuire pe care-l mosteniserati de la parinti vostri. ci cu sangele scump al lui Hristos. Melul fara cusur si fara prihana . (1 petru 1:18-19}

Asezati la piciorul crucii, vedem cum din mainile si picioarele Sale strapunse curg stropi purpurii de sange. Este sange prietios, fiindca are putere de rascumprare si de o uimitoare eficacitate. Prin El , pacatele  poporului Domnului Hristos sunt iertate.

Pacatosii sunt rascumparati din robia legii. Sunt impacati cu Dumnezeu si facuti una ca El. Sangele Domnului Hristos este scump si datorita puterii sale de curatire;" El  ne curateste de orice pacat" (1 Ioan 1:7) " De vor fi pacatele voastre cum este carmazul, se vor face albe ca zapada." (Isaia 1:18)

Prin saangele Domnului Isus, credinciosul este curatit de orice pata; nu-i mai ramane nicio zbarcitura. Sangele  Sau pretios, care ne face curati, indeparteaza petele nedreptatii si ne  ingaduie sa fim primiti "in Preaiubitul Lui" Efeseni 1:6), fara sa tina seama de multele ocazii la care ne-am razvratit impotriva lui Dumnezeu.

Sangele Domnului Hristos este scump si datorita puterii sale de pastrare. In sangele Sau suntem la adapost de ingerul nimicirii. Aminteste-ti  ca adevarul motiv pentru care suntem crutati este sangele de pe usiorii usii.

Prin gandul acesta suntem mangaiati in clipele de indoiala, fiindca stim ca Dumnezeu nu se indoieste niciodata .Sangele Domnului Hristos este scump si prin puterea sa sfintitoare. 

Acelasi sange care ne indeparteaza pacatele, ne face sa ne nastem din nou si ne conduce la o viata de ascultare. Prin gandul acesta suntem mangaiati in clipele de indoiala, fiindca stim ca Dumnezeu nu se indoieste niciodata. Sangele Domnului Hristos este scump si prin puterea sa sfintitoare .

Acelasi sange care indeparteaza pacatele, ne face sa ne nastem din nou si ne conduce la o viata de ascultare si de pazirea a poruncilor lui Dumnezeu. Nu exista nicio alta sfintenie mai mare decat cea care curge din venele Domnului Isus.

Si in final, sangele Domnului Isus ne este nespus de scump, fiindca ne da putere sa invingem. Sta scris:" ei l-au biruit prin sangele Mielului" (Apocalipsa 12:11) Cum ar fi putut altfel? Cel care lupta prin sangele Domnului Isus lupta cu o arma invincibila.Sangele Domnului Isus! 

 Pacatul moare in prezenta lui, moartea nu mai este moarte, si portile cerului se deschid larg. Sangele Domnului Isus! Vom merge inainte, biruitori spre biruinta, atat timp cat de incredem in putere  Lui! {CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: