~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 9 octombrie 2023

"VIZIUNEA DOMNULUI CRISTOS"


"A vazut pe ucenici ca se necajesc cu vaslirea, caci vantul le era impotriva. Si intr'a patra straja de noapte, a mers la ei, umbland pe mare, si voia sa treaca pe langa ei. 

Cand  L-au vazut ei umbland pe mare, li s-a parut ca este o naluca,  si au tipat;  pentruca toti L-au vazut, si s'ai inspaimntat. Isus a vorbit indata cu ei, si le-a zis: " Indrazniti, Eu sunt , nu va temeti!" (Marcu 6:48- 49 -50)

Ni se pare ciudat faptul ca  ucenicilor sa le fi fost vreodata teama de propiul lor Stapan. Ei fusesera in mare primejdie toata noaptea, deoarece El nu era cu ei. 

Nu era nimic altceva ce sa-si fi dorit cu mare ardoare in acele indelungate ore intunecoase decat sa vina la ei. Si, totusi, acum, cand a venit, au fost ingroziti de vederea Lui. Prezenta Lui i-a speriat atat de tare, deoarece nu au stiut ca era El.

Adesea si cu noi se intampla la fel. Ne aflam in nevoie sau pericol, iar Isus nu vine la noi. Il chemam si dorim cat se poate de sincer sa vina; totusi nu vine.

In cele din urma vine, insa nu asa cum ne-am asteptat, cu o infatisare incantatoare si o expresie blanda, ci intr-o forma infricasatoare. El vine intr-o mare incercare.Ne intra moartea pe usa si ne rapeste pe cineva drag.

Experimentam o pierdere sau o nenorocire  - sau cel putin asa ni se pare. Strigam ingroziti . Nu stim ca Cel care a venit invaluit intr'o roaba intunecoasa este Domnul Cristos. 

Nu stim ca acesta este raspunsul la rugaciunea noastra prin care ceream prezenta si ajutorul Sau. Suntem infricosati de siluieta care merge pe ape. in noaptea intunecoasa. Credem  ca este un nou pericol, cand in  realitate, este insasi viata dumnezeieasca si ajutorul divin dupa care tanjeam  si pentru  care ne-am rugat.

Trebuie sa invatam ca Domnul Isus este in fiecare situatie care apare in viata noastra. El nu vine doar cand e vreme senina; deseori, El Se apropie in momentul cand ne aflam in intuneric. Este datoria noastra de crstini sa ne deprindem sa-L vedem pe Domnul Cristos in fiecare situatie.

Atunci, indiferent ca ne bate la usa necazul sau bucuria, le vom intampina cu draga inima, stiind ca Domnul Isus Insusi  este invaluit in acestea. 

Atunci vom descoperi  ca ori decate ori Il intampinam   cu bucurie cand vine in haine  sobre ale durerii, El are intotdeauna o binecuvantare bogata pentru vietile noastre.{J.R. Miller}

Niciun comentariu: