~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 28 octombrie 2023

"DATI DOMNULUI SLAVA CUVENITA NUMELUI LUI !"


     "Fiii lui Dumnezeu, dati Domnului, dati Domnului slava si cinste. Dati Domnului slava cuvenita Numelui Lui! (Psalmul 29:1-2)

Slava lui Dumnezeu este rezultatul naturii si al faptelor Sale . El este glorios in caracterul Sau, fiindca tot ceea ce este sfant bun si placut in Dumnezeu trebuie slavit.

Actiunile care izvoresc din caracterul Sau sunt si ele glorioase; in timp ce El intetioneaza ca ele sa arate bunatatea, indurarea si dreptatea Lui creaturilor Sale, El are grija ca slava asociata lor sa-I fie data numai Lui.

Nu exista nimic in noi care sa merite slava, fiindca ce ne face diferiti de altii? Si ce lucru avem noi, care sa nu fi fost primit de la Dumnezeul orcarui har? Cat de atenti ar trebui deci sa fim intr-o umblare umila in fata Domnuli! 

In momentul in care ne slavimpe noi insine, ne ridicam ca rivali ai Celui Prea Inalt, de vreme ce nu exista decat un singur loc pentru slava in univers. Se va slavi insecta ,care traieste o ora., in fata soarelui care o incalzeste?

Se va ridica lutul deasupra celui care il lucreaza pe roata? Se va lupta nisipul desertului cu vantul?  Sau picaturile din ocean cu furtuna?  Dati totul Domnului, popor neprihanit. Dati Domnului slava cuvenita numelui Sau."

Totusi una,una dintre cele mai grele lupte din viata crestinului este sa invete aceasta propozitie -- "nu noua, ci Numelui Tau da slava" (Psalmul 115:1)

Este o lectie pe care trebuie sa o invatam de la Dumnezeu si o invatam uneori printr-o disciplina foarte dureroasa. Numai sa inceapa un crestin sa se laude "pot face totul", fara sa adauge " Prin Christos care ma intareste " (Filipeni 4:13) si peste putin timp va incepe sa se boceasca ' nu pot face nimic" si sa se tavaleasca in praf.

Cand facem ceva pentru Domnul si El este multumit sa ne accepte actiunile, sa ne aruncam coroanele la picioarele Lui si sa exclamam  "nu eu ,ci harul lui Dumnezeu care este in mine" (1 Corinteni 15:10 {CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: