~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 17 octombrie 2023

"DRAGOSTEA DOMNULUI HRISTOS"


 "Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal,sa ne numim copii ai lui Dumnezeu! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentruca nu L-a cunoscut nici pe El .(1 Ioan 3;1)

Marca distinctiva a unui crestin este increderea in dragoste Domnului Hristos, iar legamantul sau este de a-L iubi pe Domnul Hristos in schimb . Mai intai, credinta pecetluieste sufletul omului, indreptatind sufletul sa spuna ca apostolul: Hristos "m-a iubit si s-a dat pe Sine Insusi pentru mine" "Galateni 2:20)

Apoi dragostea isi adauga semnatura si sigileaza inima cu recunostinta si dragoste pentru Domnul Isus, in schimb. "Il iubim, pentru ca El ne-a iubit intai" (1Ioan 4:19)

In zilele marete ale crestinismului timpuriu, o perioada eroica a credintei crestine, acesta dubla pecete se vedea clar in toti credinciosii Domnulu Isus.

Erau oameni care cunosteau dragostea Domnului Hristos si se sprijineau pe ea asa cum un om se sprijina pe un baston cu o rezistenta dovedita. Dragostea pe care o simteau pentru Domnul nu era o emotie linistita pe care sa o ascunda intr-un ungher al sufletelor  lor. 

Nu vorbeau despre El numai in intanlirele lor private din prima zi a saptamani, cand se adunau ca sa cante imnuri spre slava Domnului Hristos Isus, Cel Rastignit. Nu, era o pasiune atat de freventa, o energie atat de puternica ,incat era vizibila in toate actiunile lor, vorbita in toate conversatiile lor.zilnice si vazute clar in ochii lor

Dragostea pentru Domnul Isus era o flacara care le hranea inima si sufletul; de aceea, prin propiile ei puteri, isi croia drum spre omnl din afara si stralucea acolo. Zelul pentru slava Regelui Isus era sigiliul si marca tuturor crestinilor.

Fiindca depindeau de dragostea Domnului Hristos, indrazneau mult; pentru ca Il iubeau pe Domnul Hristos, faceau mult si la fel se intampla si acum. Copiii lui Dumnezeu sunt condusi de dragoste in tot ceea ce fac: dragostea Domnuli Hristos ii conduce.

Ei se bucura ca dragostea divina este asezata peste ei. Ei simt ca este adusa in inimile lor de Duhul Sfant,care le este daruit.  De aceea, prin forta recunostintei isi iubesc  Mantuitorul cu o inima curata si ferbinte. Cititorule, tu Il iubesti? inainte sa adormi ,raspunde sincer acestei intrebari.{CHARES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: