~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 19 decembrie 2022

SATISFACTIA DATORIEI



"...erau niste pastori care stateau afara in camp si faceau de straja noaptea...imprejurul turmei lor. Si iata ca un unger al Domnului s-a infatisat ..."Luca 2:8-9)

Trebuie sa observam ca pastorii au avut acea viziune minunata pe care era la munca lor obisnuita, umila. Cel mai bun loc in care sa fim vizitati de ingeri este intotdeauna locul nostru de munca, indiferent cat este de modest.

Ei nu se arata niciodata cuiva caruia ii este rusine de profesia lui sau este prea indolent ca sa faca cu credinciosia propia munca. Nu parea un mod foarte placut de trai - sa fii sarac, sa trebuiasca sa stai treaz toata noaptea afara pe camp si sa pazesti oile.

Fara indoiala ca oamenii care traiau in case mari se gandeau ca bietilor pastori le era tare greu si poate chiar ii dispretuiau pentru munca lor de jos si saracia lor.

Se poate ca si pastorii insasi sa-i fi invidiat uneori pe oamenii care aveau case frumoase si traiau in lux si care niciodata nu aveau nevoie sa lucreze din greu si sa stea treji noptile.

Multi oameni din zilele acestea moderne, care trebuie sa lucreze din greu, sunt predispusi sa-i invidieze pe cei bogati. 

Insa este destul de sigur ca acestor pastori nu le-a mai parut rau niciodata dupa acea noapte ca erau ciobani saraci si ca erau la slujba in momentul acela.

Daca s-ar fi considerat prea buni sau prea fini ca sa faca o astfel de munca si ar fi renuntat la pozitia lor pentru ceva mai elegant si mai respectabil, ar fi pierdut vizita ingereasca din noaptea aceea, precum si onoarea de a fi primii care sa auda vestirea despre nasterea Mantuitorului.

Nu stim niciodata ce pierdem cand nu suntem la locul nostru de datorie. Vizitele ceresti nu vin la cei care dispretuiesc ceea ce le-a incredintat Dumnezeu in viata.

Ingerul a onorat saraciea si credinciosia, cand a venit la pastori, in loc sa se duca la usa unui palat semet , ca sa proclame glorioasa veste. Cel mai bun loc in care este bine sa te afli este intotdeauna locul datoriei.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: