~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 9 decembrie 2022

DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU


 "Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi  inca pacatosi, Hristos a murit pentu noi.(Romani 5:8)   

 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, Ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.(Ioan 3:16)

Da!  Aceasta este semnificatia a toate !  Ea ne vorbeste de intetiile  bune ale lui Dumnezeu fata de toti oamenii. Exista o legenda medievala ciuata care ilustreaza acest adevar.

Un cavaler pagan, in delirul maniei si al necredintei sale strigatoare la Cer, s-a hotarat sa testeze, prin metoda cu care era obisnuiti in calitatea sa de cavaler, realitatea si puterea lui Dumnezeu, a carui existenta o nega.

Astefel, iesind pe camp. inarmat ca pentru batalie, si-a aruncat manusa la pamant, asa cum proceda cand se provacau la duiel in vechime, si a strigat catre ceruri:

"Dumnezeule - Daca este vreun Dumnezeu -, " Te provoc aici si acum la duiel pe viata si moarte!  Daca existi cu adevarat, arata-Ti puterea cu care pretinsii Tai preoti se lauda atata."

In timp ce vorbea, a suprins cu privirea,  chiar deasupra capului sau , o bucata de pergament flutarand in aer si care, apoi i-a cazut la picioare.  

El s-a oprit,  l-a luat de jos si a gasit inscrise pe el aceste cuvinte: "Dumnezeu este dragoste!"  Coplesit de acest neasteptat raspuns, si rupt sabia,  drept marturie a capitularii sale, si  ingenunchind deasupra bucatilor ei, si, consacrat viata de atunci in aintea slijirii acelui Dumnezeu  pe care inainte Il sfidase.

La toata opozitia oamenilor, la razvratirea intregii lumi, la ateismul nnatiunilor, la blasfemia indivizilor, raspunsul pe care cerul la lasat intotdeauna sa cada a fost: "Dumnezeu este dragoste!"

Acesta a fost mesajul care s-a pogorat in acea noapte, prin vazduhul tacut, in aceasta nota dulce a cantecului ingerilor. Acesta a fost intelesul veniri Domnului Cristos.

Lumea era rece; inimile oamenilor erau inchise fata de Dumnezeu; atitudinea natiunilor era sfidatoare. Cu toate aceste, raspunsul la acea raceala, la acea sfidare si revolta, n-a fost judecata fulgeratoare,  ci darul Fiuluilui lui Dumnezeu ca Mantuitor: "Pace pe pamant si bunavointa intre oameni". 

Oriunde merge Evanghelia astazi , ea raspandeste acelasi mesaj iubitor. Dumnezeu nu ne uraste: El ne iubeste cu o dragoste tranda si eterna.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: