~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 12 decembrie 2022

O MARE TAINA


 "Unde este imparatul de curand  nascut al Iudolor?  Fiindca I-am vazut steaua in Rasarit, si am venit sa ne inchiam Lui."(Matei 2:20

Aceasta a fost cea mai minunata nastere care a avut loc vreodata in aceasta lume. 

Nu este de mirare ca au fost atat de multe evenimente remarcabile care au acompaniat-o, ingerii s-au pogorat s-o anunte si sa-si cante cantecul lor de bucurie si ca magii au venit de departe ca sa-si aduca omagiile. Era Fiul lui Dumnezeu  intrupat care-Si dormea primul somn in ieslea din Betleem.

Aceasta este o taina atat de mare, incat n-o putem intelege; totusi, stim ca Acelasi care atunci a devenit trup fusese cu Dumnezeu in ertenitate, ca era Dumnezeu, ca a facut toate lucrurile,c a in El se afla izvorul intregii vieti sl fericirii.

Faptul straniu n-a fost ca acel copil s-a nascut ; in aceasta lume se naste un copil la fiecare bataie de inima. Nici faptul ca un copil s-a nascut intr-un staul n-a fost o intamplare remarcabila in acea tara. 

Dar, cand ne amintim cine era Cel care s-a intrupat in acea noapte, ne aflam in prezenta celei mai uimitoare minuni din toate vremurile.

Cusiguranta ca si noi ar trebui venim impreuna cu pastorii si cu magii ca sa ne aducem omagiile la ieslea  Aceluiasi glorios Rege-copil. Magii au calatorit sute de mile ca sa-L gaseasca pe Cristos. Calatoria a fost dificila, periculoasa si foarte costisitoare.

Noi n-ar trebui sa consideram nici o truda si niciun sacrificiu prea mari, ca sa-L gasim pe Cristos. Ar trebui sa fim gata sa mergem mii de mile, daca este nevoie, ca sa-L gasim.

El este margaritarul de mare pret, si vom fi rasplatiti din belsug pentru cautarea noastra, desi ne va costa pierderea si jertfirea tuturor lucrurilor, desi va trebui sa ne dam chiar vietile, pentru a-L castiga pe El.

Observam, de asemenea, ca nu intotdeauna cei care sunt cel mai aproape de Cristos vad primii slava Sa. El S-a nascut printre evrei, insa nimeni din Ierusalim  nu s-a dus sa I se inchine. 

Va fi la fel si cu noi? Vom pierde binecuvantarea de a-Lvedea pe Mantuitorul care ne este atat de aproape? {J.R.Miller}

Niciun comentariu: