~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 17 decembrie 2022

DUIOASA INDURARE A LUI DUMNEZEU



"Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimes pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre. (1Ioan 4:10)

Ce ne-am fi facut daca Dumnezeu nu ar fi fos indurator? N-ar fi existat niciun suflet mantuit in aceasta lume.

Este o poveste despre un om care viseaza ca se afla pe un camp deschis, in bataia apriga a furtunii, si cauta nebuneste un refugiu. Vede o poarta pe care scrie "Sfintenie" . Se pare ca este un adapost inauntru si bate. Usa este deschisa de cineva in haine albe; dar nimeni, in afara de cei sfinti, nu poate fi lasat sa intre , iar el nu este sfant.

Se grabeste sa gaseasca adapos in alta parte. Vede o alta poarta si o incearca si pe aceea, dar deasupra scrie "Adevar", iar el nu este vrednic sa intre.  Se grabeste sa intre la o a treia , care este Palatul Justitiei; insa usa este pazita de santinele inarmate si numai cei drepti pot sa fie primiti.

In cele din urma, cand ajunge aproape la disperare,  vede o lumina stralucind la o mare distanta si se grabeste spre ea. Usa sta larg deschisa si ingeri frumosi il intampina cu salutari de bucurie.

Este casa indurarii. El este luat in inauntru, isi gaseste refugiu din fata furtunii si este primit cu mare ospitalitate.

Nici unul dintre noi nu poate gasi vreodata refugiu la nici alta usa in afara de usa indurarii. Aici chiar si cel mai josnic pacatos poate gasi un adapost si il gasim. Zidurile puternice ii tin afara pe dusmani care ne urmaresc.si ele ne adapostesc de toate furtunile. 

Apoi pe masura ce incepem sa ne bucuram de siguranta noastra, invatam ca suntem in interiorul unei case incantatoare, si nu doar al unui adapost sigur.

Refugiul nostru este in insasi inima lui Dumnezeu. Sanul nici unei mame n-a fost vrodata un adapost atat de calduros pentru propiul ei copil, cum este indurarea divina pentru toti cei care isi gasesc refugiul in ea. {JR.Miller}

 " Cel ce sta sub ocrotirea Celui PreaInalt si se odihneste la umbra Celui  Atotputernic...El te acopera cu penele Lui, si te va ascunde sub aripele Lui" (Psalmul 91:1,4,KJV

Niciun comentariu: