~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 10 octombrie 2022

UNDELEMNUL BUNATATII


 "Incolo fratii mei, tot ce este adevarat,t ot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de iubit tot ce este vredinc de primit ,orice fapta buna, si orice lauda aceea sa va insufleteasca.( Filipeni 4:8)

E o poveste veche despre un batran  care purta mereu cu el  o canuta de ulei cu el oriunde mergea , si cand intra pe  o usa  care scartia, picura  putin ulei pe balamale. Daca intalea  o poarta care se deschidea greu , ungea zavorul.

Si asa umbla prin viata, ungand toate locurile dificile, facand sa fie mai usoare pentru toti cei care veneau dupa el.

Oamenii il considerau  pe om excentic, ciudat si nebun, dar el mergea inainte cu credinciosie, umplandu-si deseori canuta cu ulei cand era aproape goala, si ungand locurile dificile pe care le gasea.

In lumea aceasta, sunt multe vieti  care scartie si scrasnesc peste masura  ce-si desfasoara munca zilinca. Adesea se pare ca nimic nu le merge bine in aceste vieti si ca au nevoie de o ungere cu "undelemn de bucurie (Psalmul 45:7), de blandete sau de chibzuinta.

Porti tu cu tine cana ta cu undelemn?  Esti gata in fiecare dimineata cu undelemnul tau folositor?  Daca oferi indelemnul tau omului care este cel mai aproape de tinea ceasta ar putea sa unga toata ziua pentru el.

Undelemnul tau de bucurie va insemna mai mult decat crezi pentru cineva care este mahnit. Sau undelemnul poate fi un cuvant de incurajare pentru un om care este plin de deznadejde .

Sa nu pregetam niciodata sa-l spunem , pentru ca vietile noastre pot sa-i atinga pe altii numai o data pe drumul vietii, si apoi caile noastre se pot desparti si nu se mai intanlesc niciodata.

Undelemnul bunatatii a ros marginile ascutite si dure ale multor vieti impetrite de pacat si le-a facut moi si flexibile, gata sa primeasca harul rascumparator al Mantuitorul .

Un cuvant bun este o raza stralucitoare de soare pe o inima intristata. De aceea da altora stralucirea soarelui si spune restul Domnului Isus.

Noi nu putem cunoaste durerea pe care oamenii o pot avea; Noi nu putem vedea sufletele.  Bantuite de furtuna necazurilor; Dar dragoste poate straluci pe cale ; Astazi, maine; Hai sa fim buni.

Pe roata durerii sunt zdrobite atat de multe vieti istovite. Deci hai sa le aratam dragostea noastra cu cuvinte trande. Hai sa fim buni."Iubiti-va unii pe altii  cu o dragoste frateasca."(Romani 12:1o) Isvoare in desert}

Niciun comentariu: