~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 21 octombrie 2022

" DACA INSETEAZA CINEVA, SA VINA LA MINE SI SA BEA"


 "In ziua de pe urma , care era ziua cea mare a praznicului , Isus a stat in picioare, si a strigat: Daca inseteaza  cineva, sa vina la Mine si sa bea. (Ioan 7:27)

Fiecare cuvant aici e plin de semnificatie. Cuvantul "daca" indica singura conditie ceruta de invitatiea Mantuitorului. Bineinteles , daca nu insetem, nu ne vom sinchisi sa mergem la izvor si sa bem.

Peste tot in jurul nostru mor suflete, nu pentru ca apa nu este aproape, ci pentru ca nu sunt insetate. Setea intensa este o stare vrednica de plans; insa lipsa de sete a sufletului este o stare mai vrednica de plans fara speranta.

Cuvintele "vreunui om" ne arata cat de atotcuprinzatoare este invitatia Domnului nostru. Chemarea nu a fost adresata "vreunui evreu", nici "vreunui om de caracter", ci "vreunui om .Nimeni nu este lasat afara.

Cuvantul "insetat" descrie nevoia pe care Cristos e in stare s-o implineasca. Nu este setea trupeasca, ci setea sufletului, este cea pe care Se ofera El s-o potoleasca. 

Pentru ca sufletul, la fel de bine ca si trupul, are setea lui, si nu exista nici un izvor pe pamant la care ea sa pota fi potolita.

Cuvintele "sa vina" ne arata poarta  larg deschisa spre fantana. Nu este nici o bariera in cale. "Sa vina la Mine" ne aminteste insa ca, daca vrem ca setea noastra sa fie potolita de Cristos, trebuie sa venim cu adevarat la El.

Trebuie sa ne pastram conductele noastre uscate, fara apa, si sa venim la Cristos. Nu putem sa-L aflam pe Cristos cata vreme ramanem in pacatele noastre.

Cuvintele "sa bea" ne spun ca trebuie sa Il primim pe Cristos Insusi in inimile noastre , daca vrem ca setea noastra sa fie potolita de El.

Simplu fapt de a merge la un izvor si de a-i privi apele sclipitoare nu va potoli niciodata setea nimanui; trebuie sa bem din apa lui. Tot asa, sa-l primim in viata noastra si sa lasam ca Duhul Lui sa ne umple inimile.

Aceasta noua imagine a Domnului Cristos ni-L infatiseaza asemenea unui Izvor maret in pustie. Apa tasneste dintr-o crapatura a stancii. Intelegem semnificatia crapaturi - Domnul Isus a murit ca sa fie apa pentru sufletele noastre insetate. {J.R.Miller)

Niciun comentariu: