~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 4 iunie 2022

"OPRITI-VA ,SI SA STITI CA EU SUNT DUMNEZEU."

  
                               "Opriti-va si sa stiti ca Eu sunt Dumnezeu.(Psalmul 46:10)

Exista vreo nota in toata muzica lumii atat de puternica precum marea oprire? Exista vreun cuvant in Psalmi mai elcovent decat "Selah" ,care inseamna oprire? 

Exista ceva mai palpitant  si care sa inspire mai multa frica decat linistea  dinaintea izbucnirii furtunii, sau tacerea ciudata care pare sa cada peste natura inaintea unui fenoment supra natural sau a unei ridicari de teren dezastroase?Si exista ceva care poate sa atinga inimile noastre la fel ca puterea linisti?

Pentru inima care va inceta sa se concetreze asupra ei insasi , exista "pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere" (Filipeni 4:7); "Caci asa vorbeste Dumnezeu :"In lineste si odihna va fi mantuirea voasta,In seninatate si increderea va fi taria voasta."(Isaia 30: 15)

"Multa  pace au ceice iubesc Legea Ta, si nu li se intampla nici o nenorocire.(Psalmul 119 :165);si o odihna profunda, pe care lumea nu o poate  niciodata sa ne-o dea, nici sa ne-o ia.

Adanc in centrul sufletului este o incaperea a pacii unde locuieste Dumnezeu si unde, daca vom intra in ea si vom reduce la tacere celelalte sunete, vom putea auzi " susur bland"al Sau (1 imparati19:12)

Chiar si la roata care se invarte cel mai repede, daca privesti in centrul ei, acolo unde este axul, vei vedea ca nu exista nici un fel de miscare.Si chiar in cea mai ocupata viata, exista un loc in care poti sa locuiesti singur cu Dumnezeu intr-o liniste eterna.

Exista o singura modalitate de a-l cunoaste pe Dumnezeu: Opriti-va, si sa stiti , "Domnul insa este in Templul Lui cel sfant.Tot pamantul sa taca inaintea Lui! (Habacuc2:20)

Preaiubite Tata, uneori am umblat sub un cer fara stele care lasa sa picure intunericul ca ploaia torentiala. Eram disperati pentru ca ne lipsea lumina soarelui. a lunii si a stelelor. 

Intunericul gros se arata amenintator deasupra noastra ca si cum ar fi vrut sa ramana pentru totdeauna. Si din bezna nu se auzea nici un glas linistitor care sa vindice inimile noastre zdrobite. Am fi primit cu bucurie chiar si o lovitur salbatica de tunet, daca cel putin ar fi spart tacerea chinuitoare a acelei nopti triste si deprimate.

Si totusi soapta blanda a iubiriiTale eterne a vorbit mult mai dulce sufletelor noastre ranite si sangerande decat orice vant care sufla peste o harpa de vant."Sursul[Tau ]bland"a fost cel care ne-a vorbit.{IZVOARE IN DESERT}

Niciun comentariu: