~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 30 iunie 2022

JERTFA PENTRU PACATE


" Dar El dupa ce a adus o singura jertfa pentru pacate, S-a asezat lpentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu.(Evrei 10:12)

In jertfa de la cruce a Mantuitorului  s-a aratat  dragostea deplina in mijlocul rautatii totale, iar aceasta intr-un mod nemaiintanlit nicicand nicaieri, nici in trecut, nici in viitor.

In timpul vietii pamantesti a Domnului si Mantuitorul nostru Isus Hristos, cerurile  s-au deschis deasupra Lui, Tatal marturisind prefectiunea  pe care o gasea in Fiul si care nu se mai gasea in nimeni altul.

In lumina acestor adevaruri intelegem cat de mare este raul dintr-o inima care se impotriveste unei aemenea bunatati.

Venind in fata Mantuitorului, ne vedem cat suntem de rai. Dar, la cruce, Dumnezeu, a rezolvat problema pacatelor noastre atunci cand ele erau asupra Mantuitorului,  iar lucru acesta s-a petrecut cand Isus Hristos, prin Sine Insusi a facut curatirea pacatelor noastre.

Domnul Isus Hristosa a murit pentu pacatele noastre. potrivit Scripturilor. A fost facut pacat pentru noi; a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn si, ca urmare, a trebuit sa bea paharul inspaimantator  al maniei lui Dumnezeu. 

Dar toate aceste au trecut, iar acum Il vedem asezat la dreapta lui Dumnezeu. In moartea Mantuitorului ,Dumnezeu a fost glorificat pe deplin in toate privintele si, in acelasi timp  a fost rezolvata intreaga problema a salvarii omului .  

Teascul suferintei

Sa meditam cateva momente la cele intamplate in gradina Ghetsimani. Acolo Il gasim pe Omul durerii, al carui sufleteste cuprins de o intristare de moarte! "Ghetsimani " in arammaica insemna "Teasc de ulei", descriind  astfel  presiunea de nedescris care era asupra Mantuitorului si care a avut consecinte atat de benifice pentru noi.

O intristare adanca si o tulburare coplesitoare au venit asupra Domnului Isus in Ghetismani. Cuvintele profetice se implineau in Persoana Mantuitorului. "Isus le-a zis atunci: " Sufletul Meu este cuprins de o intristare de moarte..."(Matei 26-38)

In Ghetismani, Mantuitorul nostru a purtat singur lupta cu diavolul nu a crutat nimic pentru a-L face sa dea inapoi  dinaintea lucrarii de pe cruce. Hristos Cel curat, Cel desavarsit, Cel care n-a cunoscut pacat.

Dar in ghetsimani a vazut adancul prin care trebuia sa treaca. Crucea, cu toate chinurile ei, era in fata Mantuitorului. Ceasul Sau sosise , de aceea nimic nu-i mai retinea pe oameni de la implinirea planurilor lor rele.

Domnul Isus a putut sa spuna: "... acesta este cesul vostru si puterea intunericului". Mantuitorul a luat paharul suferintilor nu din mana lui Satan si a oamenilor razvratiti, ci din mana Tatalui care avea totul sub control. 

De aceea le-a putut spne ucenicilor : "Dormiti de acum si odihniti-va! " Ucenici au capatat odihna. Si, asemenea lor, noi toti cei care ne-am pus increderea in Mantuitorul am fost adusi in odihna Domnului.

{Samanta Buna}

Niciun comentariu: