~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 15 iunie 2022

PUNCTUL DE COTITURA


 "Caci nu practic binele pe care il vreau...O,nenorocitul de mine! Cine ma va scapa din acest trup de moarte? Romani 7: 19,24.Multumesc lui Dumnezeu,prin Isus Hristos Domnul nostru ! ...Acum deci nu este nicio condamnare pentru cei care sunt in Hristos Isus " (Romani 7:25; 8:1) 

Omul de afaceri Harold Hughes  nu avusese niciodata o relatie foarte buna cu familia lui.Motivul invocat era cel pe care il spun in mod obisnuit toti cei asemenea lui: firma de transporturi ii consuma tot timpul. 

Cand nu calatorea, discuta cu partenerii sai de afaceri. Insa  problema principala care il tinea pe Harold Hughes departe de familia sa,  atat fizic, cat si emotional, era alta: alcolul -- vechea patima care a distrus si inca distruge vieti omenesti.

Cand sotia lui incerca sa stea de vorba cu el despre aceasta problema, el rabufnea. Uneori fetele lui se ascundea in dulap cand se intorcea el acasa. Intr-un final, sotia si-a luat fetele si a plecat de acasa.

Lucrul acesta l-a zguduit atat de mult pe Harol., incat a facut atunci o promisiune solemna. El a jurat inaintea unui judecator ca nu se va mai atinge de alcol timp de un an. Atunci sotia si fetele s-au intors acasa.

Dar astfel de promisiuni nu tin multa vreme. Dupa cateva saptamani, Harold a calatorit pana in localitatea Iowa, unde avea loc o intanlire a soferilor de camioane. Dimineata, cand s-a trezit, la hotelul unde era cazat a observat varsaturi in baie.

Nici macar nu-si mai amintea ca bause toata noapte. Inca o promisiune incalcata! Ar fi putut in nenorocirea lui, sa strige ca si omul din versetul de astazi: "O nenorocitul de mine! Cine ma va scapa de acest trup de moarte?". Situatia lui Harlon se agrava de la o zi la alta.

Intr-o noapte s-a hotorat sa-si puna capat zilelor. Inainte sa apese pe tragaci, s-a gandit ca ar fi mai bine sa-I explice lui Dumnezeu de ce dorea sa faca acest gest.

Gandul acesta a fost un punct de cotitura in viata lui Harold, a marturisit ca era un om ratat, un betiv iremediabil, si si-a cerut iertare. In noaptea aceea, Isus Hristos a venit in viata lui.Dumnezeu a fost prezent acolo, alungand simtamantul de goliciune si punand in loc bucuria mantuirii.

Harold L-a cautat pe Dumnezeu in rugaciune si a citit Cuvantul Sau in fiecare zi. Dumnezeu l-a vindecat pe Harold din punct de vedere fizic, mental, emotional si spiritual.

Treptat, lucrurile au inceput sa se schimbe in viata lui. Schimbarile nu s-au produs peste noapte, dar el a perseverat. Atmosferea din familia a inceput sa se invioreze. Imaginea in fata celorlalti s-a indreptat.Harold Hughes  a devenit un distins senator al statelor Unite si guvernator al statului Iowa.

El a primit ulterior multe distinctii , insa cel mai important eveniment din viata lui a fost cand s-a predat cu totul Domnului Isus. Mantuitorul ne invata pe toti sa venim la El cu toate provacarile vietii noastre.

Vino chiar acum la Mantuitorul Isus Hristos, cu aceasta mare provocare cu care te confrunti, si lasa-L pe El sa ti-o rezolve!{Samanta buna}

Niciun comentariu: