~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 20 iunie 2022

UMBLAREA CU DUMNEZEU


 " ...Umblati ca unii care aveti lumina, ca sa nu va cuprinda intunericul: cine umbla in intuneric nu stie unde marge. (Ioan 12:35)  "Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu a mai fost, pentru ca l-a luat Dumnezeu.Geneza 5:24)

Duhul lui Dumnezeu ne descrie cu aceste scurte cuvinte un barbat al credintei din VechiulTestament. Enoh a fost unul dintre cei doi credinciosi ai Vechiului Legamant care nu a trecut prin moarte, pentru ca au fost rapiti de Dumnezeu.

Astfel, Enoh este o imagine a bisericii lui Dumnezeu din zilele noastre, care, ca si el, va fi rapita la Domnul ei de venirea in curand a judecatilor pe acest pamant.Umblarea impreuna cu Dumnezeu poate fi descrisa prin aceste trei lucruri: aceeasi tinta, acelasi drum si aceeasi  viteza.

Chiar si in lucrurile pamantesti, doi oameni pot merge impreuna pe acelasi drum numai daca urmaresc aceeasi tinta. Acest principiu poate fi aplicat in diverse domenii ale noastre de exemplu in viata profesionala, in casatorie si in viata de familie.

Acest principiu are insa o aplicabilitate deosebita in umblarea cu Dumnezeu. Dumnezeu urmareste intotdeauna un scop ceresc cu viata copiilor Sai. Tinta finala este Casa Tatalui cu gloria Sa. Numai daca pastram in fata ochilor aceasta tinta, avem o orientare clara si putem merge cu Dumnezeu pe acelasi drum.

Daca avem alte tinte pentru viata noastra, respectiv daca aceste alte tinte au prioritate, atunci exista pericolul mare de a merge pe drumuri propii si de a nu umbla cu Dumnezeu. Tinta unui astfel de drum propiu este orgoliul personal; in final, aceasta ne va duce la pierzare vesnica.

A umbla cu Dumnezeu inseamna, asadar sa ai acelasi  drum. Aceeasi tinta este permisa pentru un drum comun, dar nu este suficienta. O umblare impreuna presupune si aceeasi cale, calea lui Dumnezeu.

In lume se spune: "Toate drumurile duc la Roma", dar aceste cuvinte nu pot fi aplicate nici pe calea pacatosului catre Dumnezeu, nici pe calea crestinului pe acest pamant spre tinta.

Exista o singura cale spre tinta noastra, pe care merge in partasie cu Dumnezeu. Aceasta cale ne este descrisa in Biblie, unde gasim urmele pasilor Mantuitorului nostru, care a fost acum doua mii de ani pe acest pamant si care a mers inaintea noastra pe cale.

Daca vom calca pe urmele pasilor Domnului,vom avea siguranta dea merge pe o cale comuna. cu Dumnezeu, adica de a umbla cu El. A imbla cu Dumnezeu inseamna a avea si acceasi viteza de mers:  Doi calatori pot merge Intr-adevar impreuna pe acelasi drum numai daca au aceeasi vitezade mers.

Acest lucru are valabilitate si pentru umblarea spiriutuala cu Dumnezeu. Sunt posibile doua abateri: fie mergem prea repede-- si aici am putea spune ca o luam inaintea lui Dumnezeu, existand pericolul foarte mare de a cadea in greseli care ne pot rataci pe cale-- fie mergem incet, iar daca mergem mai incet decat Dumnezeu, atunci ramanem in urma si Il perdem din vedere. Sa veghem asupra umblarii noastre!{SAMANTA BUNA]

Niciun comentariu: