~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 2 iulie 2021

URMARESTE-L PE DUMNEZU IN EVENIMENTELE VIETII TALE


Domnul mi-a raspuns,si a zis:"Scrie" proorociea , si sapa-o pe tabla, ca sa se poata citi usor! Caci este o proorocie a carei vreme este hotarata, se apropie de implinire, si nu va minti daca zaboveste, asteapt-o ,caci va veni si se va implini negresit! (Habacuc 2: 2-3)

Fara nadejdea noastra vigilenta,  ce sens mai are sa asteptam ajutor de la Dumnezeu.? Nu va fi nici un  ajutor fara ea.  Daca vreodata nu reusim sa primim putere si proctetie din partea Lui, este doar pentru ca nu am cautat aceasta.

Ajutorul ceresc este oferit deseori, si totusi trece pe langa noi. Il pierdem pentru ca nu stam in turn,  privind atent  la orizont  dupa vreun semn al apropierii lui, si apoi nu suntem pregatiti sa deschidem larg portile inimii noastre ca sa poata intra.

Omul care nu asteapta nimic si deci nu este numai ochi si urechi va primi putin ajutor. Urmareste-L pe  Dumnezeu in evenimentele vietii tale.

Este o veche zicala care spune : "Cei care nu urmaresc niciodata providenta lui Dumnezeu nu vor lasa niciodata  ca providenta lui Dumnezeu sa-i cauta pe ei."

Si mai putem interpeta aceasta zicala, spunand: "Cei care nu urmaresc niciodata providenta lui Dumnezeu,nu vor fi niciodata urmariti de providenta lui Dumnezeu."Daca nu pui vasele pentru apa afara cand ploua,nu vei colecta niciodata apa.

Trebuie sa fim mai practici si sa folosim bunul simt cu Dumnezeu in revendicarea promisiunilor Lui.

Daca un om ar merge la banca de mai multe ori pe zi, si-ar  pune cecul la geamul casierului, si apoi l-ar lua si ar pleca cu el fara sa-l incaseze, n-ar trece mult timp si banca l-ar soma sa iasa din local.

Oameni care merg la banca, merg cu un scop. Ei isi prezinta cecul, primesc banii cash si apoi pleaca, efectand astfel o tranzitie reala. 

Ei nu-si pun cecul pe tejghea , discutand despre frumusetea semnaturii si aratand cat de frumos este desenul de pe el. Nu, ei vor sa primeasca bani pentru cecul lor. si nu vor fi satisfacuti fara acest fapt.

Acestia sunt oamenii care intotdeauna sunt primiti la banca. nu cei care pur si simplu irosesc timpul casierului.

Din nenorocire, un foarte mare numar de oameni se joaca de-a rugaciunea. Ei nu asteapta ca Dumnezeu sa le dea un raspuns, si astfel ei isi risipesc pur si simplu timpul si rugaciunea.

Tatal nostru ceresc doreste sa facem tranzactii reale cu El in rugaciunea noastra. {CHARLES  H. SPURGEON}


Niciun comentariu: