~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 26 iulie 2021

ISUS , PREAIUBITUL MEDIC


"Binecuvinteaza, suflete, pe Domnul, si nu uita niciuna din binefacerile Lui! El iti iarta toate faradelegile tale,  El iti vindeca toate boalele tale;El iti izbaveste viata din groapa ,El te incununeaza cu bunatate si indurare; (Psalmul 103:3-4)

                                 "Caci ii cunosc durerile." Exodul 3:7)

Copilul este mangaiat atunci cand  canta "tatal meu stie asta". Oare noi vom fi mangaiati gandindu-ne ca dragul nostru Prieten si  scumpul nostru Mire stie totul despre noi?

Mai intai, El este Medicul. Daca El stie totul, nu este nevoie sa stie si pacientul. Linisteste-te , inima slaba si tulburata; inceteaza cu panda curiozitatea si neincrederea! Ce nu stii acum, vei sti mai tarziu.

Intre timp, Isus, preaiubitul Medic,iti cunoaste sufletul in toate ispitele . Ce nevoie are pacientul sa analizeze toata medicina, sau sa evaluieze toate simptomele?

Aceasta este munca Medicului, nu a mea.Treaba mea este sa ma incred in prescrile Lui. Daca nu pot citi reteta Lui, nu trebuie sa ma nelinistesc.Trebuie sa ma incred in priceperea Lui, de a face totul limpede, in rezultatele obtinute,oricat de misterioasa le-ar fi indeplinirea .

In al doilea rand El Este Stapanul, iar cunoasterea Lui ne slujeste in locul cunoasterii noastre.Noi trebuie sa ascultam, nu sa judecam: "robul nu stie ce face stapanul sau" (Ioan 15:15)

Oare arhitectul isi explica planul orcarui lucrator neindemanatic? Daca stie ce vrea, nu este deajuns?Lutul de pe roata olarului nu stie ce forma va avea, dar daca olarul isi cunoaste meseria, ce conteaza ca lutul este nestiutor?Domnul meu nu trebuie sa fie examinat de un ignorat ca mine. 

In al treilea rand, El este Capul.Toata intelegerea locuieste in El . Oare o mana judeca? Oare un picior Intelege? 

Toate puterile cunoasterii se afla in cap. De ce sa aiba un membru al trupului creier doar pentru el, atunci cand capul indeplineste toate functiile inteligente? 

De aceea, atunci cand un credincios este bonlav, trebuie sa se mangaie cu urmatorul adevar:s-ar putea ca el sa nu cunoasca sfarsitul incercarii, dar Isus stie totul.

Iubitul meu Domn, fii ochi, suflet si minte pentru mine intotdeauna, si ajuta-ma sa fiu multumit cu ceea cee imi descoperi Tu!{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: