~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 16 iulie 2021

HRISTOS NADEJDEA NOASTRA


 'Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din moriti,la o nadejde vie,

 si la o mostenire nestricacioasa, si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentu voi .(1 Petru 1:3-4)

Nadejdea noastra in Hristos pentru viitor este izvorul si sprijinul bucuriei noastre pe pamant. Ea ne va indemna inimile sa se gandeasca mai des la cer, fiindca tot ce putem dori este fagaduit acolo.

Aici suntem obositi si truditi, dar dincolo este taramul odihnei, unde truditorul nu va mai asuda si oboseala va fi alungata pentru totdeauna.

Pentru cei obositi si istoviti, cuvantul odihna inseamna cer. Noi suntem intotdeauna pe campul de lupta. suntem atat de ispititi dinauntru, si atat de chinuiti de vrasmasi in afara, incat nu avem decat putina pace, sau chiar deloc.

Dar in cer ne ne vom bucura de victorie, cand steagul va fi inaltat in triumf, sabia va fi pusa in teaca, si Il vom auzi pe Capitanul nostru spunand: "Bine rob bun si credincios"(Matei 25:21)

Am suferit pierdere dupa pierdere, dar ne indreptam spre tara nemuririi, unde nu sunt cunoscute mormintele, Aici pacatul ne indurereaza mereu, dar acolo va fi desavarsita sfintenie.

Ceea ce manjeste nu va intra in cer prin niciun mijloc. Cucuta nu poate rasari in brazdele campurilor ceresti.

Oh , nu este o mare bucurie ca nu vei fi izgonit pentru  totdeauna, ca nu vei locui in pustie pentru totdeauna, ci vei mosteni in curand Canaanul?

Totusi, nu ingaduiti sa se spuna despre noi ca visam la viitor si uitam prezentul. Lasati ca viitorul sa sfinteasca prezentul pentru cea mai buna folosire.

Prin Duhul lui Dumnezeu, speranta cerului este cea mai puternica forta de producerea virtutii. Este o fantana de eforturi voioase; este piatra unghiulara a sfinteniei .

Omul are are aceasta speranta isi implineste lucru cu putere,fiindca bucuria Domnului il intareste. El lupta impotriva ispitelor cu ardoare,fiindca speranta lumii viitoare infrange hoarda dusmanilor. 

El poate munci fara rasplata prezenta ,fiindca asteapta o rasplata in lumea care va veni.{CHARLES H. SPURGRON}

Niciun comentariu: