~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 30 aprilie 2021

O FAGADUINTA MAI PERSONALA


""Ah! Doamne Dumnezeule, iata , Tu ai facut cerurile si pamantul cu puterea Ta cea mare si cu bratul Tau intins: nimic nu este de mirat din partea Ta! (Ieremia 32:17)

Fagaduinta facuta tie in munca ta seculara este diferita. Cand  sfintii sunt la locurile lor de munca seculare, ei sunt imprastiati. Nu sunt impreuna ca la un serviciu de biserica.

Deci porunca de a ramane acolo  "cu Dumnezeu" este o fagaduinta ca tu poti sa simti partasia cu El la modul personal si individual in slujba ta.  Aducand necontenit multumiri lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. 

Una din modalitatile de a te bucura de prezenta si partasia lui Dumnezeu prin constientizarea cu multumire a faptului ca orice abilitate de-a  ta si puterea de a face orice fel de munca se datoreaza harului  Sau."El da tuturor viata, suflare si toate lucrurile" Fapte 17:25

Toate facultatile tale de a vedea, de a auzi si de a simti prin atingere, toate capacitatile de miscare a mainilor si a picioarelor tale, toata capacitatea mentala de observare, de organizare si de evaluare,toata priceperea ta in meseria sau ocupatia pe careo desfasori -toate  acestea sunt darurile lui Dumnezeu.

Cunoasterea acestui lucru te umple de o multumire continua adusa in rugaciune inaintea lui Dumnezeu. "Te voi lauda din toata inima mea, Doamne Dumnezeul meu, si voi preamari Numele Tau in veci!" (Psalmul 86:12)

Cateodata, minunatia fiintei lui Dumnezeu ne va capta chiar in timp ce lucram si vom sopti spre lauda Sa: Binecuvinteaza, suflete pe Domnul!  Doamne, Dumnezeule, Tu esti nemarginit de mare!" (Psalmul 104:1)

Daca adaugi la aceasta constientizarea  ca depinzi de Dumnezeu pentru fiecare minut viitor al vietii tale si pentru tot ajutorul de care ai nevoie,

multumirea ta se transforma in credinta pentru fiecare moment care urmeaza si pentru restul zilei, al saptamanii, al lunii, al anului sau al deceniului.

Asta este credinta in harul viitor al lui Dumnezeu. O putem exprima in rugaciune folosind cuvintele bibilice de felul:

"Dar eu ma incred in Tine, Doamne, si zic:"Tu esti Dumnezeul meu! (Psalmul 31:14) . 

Sau poti spune: 

"Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat, ci se inoiesc in fiecare dimineata, Si credinciosia Ta este atat de mare! (Plangerile Lui Ieremia){ John Piper}

Niciun comentariu: