~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 26 aprilie 2021

CONTINUA SA CREZI IN CUVANTUL LUI !


                                "Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede! (Marcu 9:23) 

Cuvantul "toate" mentionat aici nu se implineste intotdeauna doar cerand, pentru ca Dumnezeu cauta mereu sa te invete calea credintei. 

Instruirea ta pentru o viata de credinta necesita multe domenii de educatie, care includ incercarea credintei, disciplina credintei, rabdarea credintei si curajul credintei.

Deseori trebuie sa treci prin multe etape inainte sa ajungi in sfarsit la rezultatul credintei- adica, la biruinta credintei.

Fibra morala autentica se dezvolta indurand disciplina credintei. Cand I-ai cerut ceva lui Dumnezeu,si raspunsul n-a venit inca, ce trebuie sa faci? Continua sa crezi in Cuvantul Lui!

Nu te abate de la el indiferent ce vezi sau ce simti. Si daca vei ramanea ferm pe pozitie, puterea si experienta ta vor creste, se vor intari si se vor adanci.

Cand ramai neclintit din pozitia credintei tale, chiar daca se intrezaresc presupuse contradictii fata de Cuvantul lui Dumnezeu, tu vei fi mai puternic pe toate fronturile.

Deseori Dumnezeu va intarzia in mod intentionat sa-ti de raspunsul, dar de fapt intarzierea este si ea un raspuns la rugaciunea ta ca si implinirea care va veni.

El a lucrat in felul acesta in vietile celor mai mari caractere biblice. Avraam, Moise si Ilie nu erau mari la inceput, dar au devenit mari prin disciplina credintei lor.

Numai prin aceasta disciplina au fost ei pregatiti pentru lucrarea la care i-a chemat Dumnezeu.

Gandeste-te ,de exemplu, la Iosif, pe care Domnul il pregatea pentru tronul .Egiptului.Psalmul 105:19 spune:"I-a incercat Cuvantul Domnului".Nu viata de inchisoare cu paturi incomode si hrana saraca "l-au incercat", ci "Cuvantul Domnului.

Cuvintele rostite de Dumnezeu in inima lui in primii lui ani cu privire la inaltul sau loc de onoare fata de frati sai erau tot timpul inainte lui.

El a ramas singur in inchisoare, in ciuda nevinovatiei lui, privind cum altii abea incercati erau eliberati. Dar el si-a amintit cuvintele lui Dumnezeu chiar si cand fiecare pas al carierei  sale trebuia sa se implineasca  parea din ce in ce mai imposibil.

Acelea au fost timpurile care i-au incercat sufletul, dar ele erau si timpuri de crestere si dezvoltare spirituala.

Apoi,  cand cuvantul eliberarii lui din inchisoare in sfarsit a sosit, el era gata si complet echipat pentru delicata misiune de a se ocupa de rautaciosii lui frati. Si era in stare s-o faca cu o dragoste si o rabdare pe care numai Dumnezeu Isusi le intrecea.

Nici o urma de persecutie nu te va incerca atata timp cat ai experente ca acestea- cele in care ti se cere sa-L astepti pe Dumnezeu. Odata ce El a rostit promisiuneade a lucra, este intr-adevar foarte greu sa astepti cand vezi ca zilele trec fara  sa se implineasca nimic.

Insa aceasta disciplina a credintei este cea care te va aduce la o cunoastere a lui Dumnezeu care altfel ar fi imposibila.{IZVOARE IN DESERT}

Niciun comentariu: