~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 19 aprilie 2021

" INCREDINTEAZA-TI SOARTA IN MANA DOMNULUI"


" Incredintiaza-ti  soarta in mana Domnului ,si El te va sprijini.El nu va lasa niciodata sa se clatine cel neprihanit. (Psalmul 55:22)

"Increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta!    Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.(Proverbe 3:5-6)

Grija, chiar daca obiect legitim,  daca este excesiva, are in ea ceva pacatos. Preceptul de a evita grijile este repetat mereu si mereu de Mantuitorul in invataturile Sale .

El este repus in drepturi de apostoli, si nu poate fi neglijat fara a pacatui: fiindca esenta ingrijorarii noastre este credinta ca noi suntem mai intelepti decat Dumnezeu  

si ne asezam in locul Lui pentru a face ceea ce El nu poate face pentru noi. Ne gandim mereu la ceea ce credem ca El a uitat.

Muncim ca sa ne purtam singuri poverile, de parca El ar fi neputincios. Aceasta neascultare de preceptele Sale, aceasta necredinta in Cuvantul Sau, toate aceste inseamna pacat. Mai mult decat atat, ingrijorarea duce adesea la fapte pacatoase. 

Cel care nu-si poate lasa soarta in mana Domnului si isi duce singur povara este tentat sa foloseasca mijloace gresite pentru a se ajuta singur .

Pacatul  ne face sa uitam ca Dumnezeu este Sfatuitorul nostru si recurgem la intelepciunea umana . Asta inseamna sa merigi la " puturi crapate" 

"Caci poporul Meu a savarsit un indoit pacat: M-au parasit pe Mine, Izvorul apelor vii, si si-au sapat putur, puturi crapate, care nu tin apa."(Ieremia 2:13)

,In loc sa te indrepti spre "Izvorul apelor vii"( la fel si aici) -un pacat de care s-a facut vinovat Israelul din vechime.

Ingrijorare ne face sa ne indoim de bunatatea lui Dumnezeu, si  din aceasta cauza si dragostea noastra fata de El se raceste.

Suntem neincrezatori si intristam  Duhul Sfant, rugaciunile noastre incep sa se poticneasca, exemplul nostru schiopateaza si vietile noastre devin egoiste.

Lipsa de incredere in Dumnezeu ne indeparteaza de El, dar daca prin credinta simpla in fagaduintele Sale, ne aruncam povara asupra Lui, si "nu ne mai ingrijoram de nimic" Filipen 4:6),

fiindca se ingrijeste El pentru noi, ne vom apropia de El si vom putea birui ispitele. "Celui cu inima tare  Tu-i chezasluiesti pacea; da, pacea, caci se increde in Tine" (Isaia  26:3

[CHARLES H.SPURGEON]

Niciun comentariu: