~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 23 aprilie 2021

NECESITATEA RELATIEI




 "Deschide-ti inima la invatatura, si urechile la cuvintele stiintei. Cumpara adevarul si nu-l vinde, intelepciunea, invatatura si priceperea." (Proverbe 23:12, 23)

Invatatura Domnului nostru poate fi rezumata astfel: relatia pe care ne-o cere El este una imposibila daca El nu a facut o lucrare supranaturala in noi.

Isus Hristos cere ca ucenicul Sau sa nu ingaduie nici macar  cea mai mica urma de indignare in inima sa atunci cand se confrunta cu tiranie si nedreptate.

Nici cel mai mare entuziasm nu va putea tine piept poverii pe care o va pune Isus Hristos asupra slujitorului Sau. 

Un singur lucru va putea suporta acea povara, si anume o relatie personala cu Insusi Isus Hristos - o relatie care a fost examinata, curatita si incercata pana cand nu a mai ramas decat un singur scop si pot spune cu adevarat:

"Sunt aici pentru ca Dumnezeu sa ma trimita acolo unde doreste El."Chiar daca toate celelalte lucruri vor deveni incetosate aceasta relatie cu Isus Hristos nu trebuie sa devina niciodata astfel.

Predica de pe Munte nu este un tel neatins; este o declaratie a ceea ce se va intampla in mine atunci cand Isus Hristos a schimbat natura mea, punand in mine insasi natura Sa.

Isus Hristos este singurul care poate implini Predica de pe Munte.

Pentru a putea fi ucenici ai lui Isus, trebuie sa fim facuti ucenici in mod supranatural. Iar atata vreme cat pastram in mod constient scopul hotarat de a fi ucenicii Lui, putem fi siguri ca nu suntem ucenici.

Isus spune: "Nu voi M-ati ales pe Mine; ci Eu v-am ales pe voi..." (Ioan 15-16) In felu acesta incepe harul lui Dumnezeu.

Este o constringere de care nu putem scapa niciodata; putem sa nu ascultam de ea, dar nu o putem genera sau produce vreodata.

Noi suntem atrasi la Dumnezeu printr-o lucrare a harului Sau supranatural si nu putem sa identificam vreodata unde anume a inceput aceasta lucrare. 

Modul in care Domnul nostru face pe cineva ucenic al Sau este supranatural. El nu cladeste pe temelia vreunei capacitati naturale ale noastre.

Dumnezeu nu ne cere sa facem lucrurile care sunt usoare pentru noi din fire - ne cere doar sa facem lucrurile pe care suntem cu totul destoinici sa le facem prin harul Sau,si acela este locul unde va aparea intotdeauna crucea care trebuie sa o purtam.{OSWALD CHAMBER}

Niciun comentariu: