~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 8 aprilie 2021

UN CUVANT PENTRU CEL PENITENT


   "Au intrat in mormant,  au vazut pe un tinerel sezand la dreapta imbracat intr-un vesmant alb, si s,au spaimantat.  El le-a zis: Nu va spaimantati! Cautati pe Isus din Nazaret, care a fost rastignit: a inviat,
nu este aici iata locul  unde il pusesera.
Dar duceti-va de spuneti ucenicilor Lui, si lui Petru,ca merge inaintea voastra in Galelia; Acolo il veti vede, cum v-a spus." (Marcu 16:5-6,7)

 De ce "si lui  Petru"?  De  ce a  fost numit Petru, si nici unul dintre ceilalti ucenici?  Fusese Petru cel mai loial si credincios dintre toti prietenii Stapanului, incat merita un asemenea semn de distinctie

O, nu; ne amintim ca Petru se lepadase. Ultimul cuvant care ajunsese la urechea Domnului Isus de pe buzele sale era un amarnic cuvant de tagaduire. Petru actionase mai grav decat oricare dintre ucenici.

De ce i-a trimis Isus atunci acest cuvant in mod deosebit lui Petru?  A  fost doar pentru motivul ca pacatuise. Ultima privire a Salvatorului i-a zdrobit inima, si a plecat in noaptea, asemenea unui om penitent, plangand cu amar.
De cand murise Isus, zilele sale fusesera intunecate pentru el. Nu numai ca a fost coplesit de necaz, la moartea Domnului Sau, pe care Il iubise cu adevarat si cat se poate de mult, 

insa supararea a devenit mai cruda si imposibil de suportat prin aducere aminte, in cele din urma, a  propiei sale tagaduiri josnice.
Adanca trebuie sa fi fost intristarea sa, si cu atat mai adanca cu cat niciodata nu va mai avea ocazia pentru a-si cere iertare. Cat trebuie sa fi tanjit sa-L aiba pe Isus inapoi, chiar daca L-ar fi avut numai pentru un singur moment, ca sa-si marturiseasca pacatul si sa implore iertarea!

Isus i-a trimis acest cuvant special lui Petru prin ingerul de la mormant, pentru ca stia cat de amarnica era durerea ucenicului Sau.
Petru se poate sa fi spus, cand a auzit ca Isus inviase: "Probabil ca nu ma va mai recunoaste ca fiind al Sau"., si astfel, Isus a trimis acest mesaj, cu numele lui Petru mentionat anume, doar pentru a-i da de stire ca a fost iertat si ca nu va fi izgonit.
Ce univers de mangaiere exista in aceste cuvinte, "si lui Petru ", pentru oricine a pacatuit si a ajuns la pocainta! 
Cei care au cazut sunt chiar aceia care primesc  cea mai profunda si mai duioasa compasiune din partea Domnului Isus, pentru ca au cea mai mare nevoie de ea si pentru ca aceasta ii va ajuta sa se ridice din nou.
Evanghelia are intotdeauna cuvantul ei special pentru cel penitent; Cristos continua sa vina pentru a-l chema pe cel pacatos.[J.R.Miller}

Niciun comentariu: