~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 3 decembrie 2020

"SI NOI TOTI AM PRIMIT DIN PLINATATEA LUI..."



 "Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu, care au fost nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. Si Cuvantul a devenit trup si a locuit printre noi ( si noi am privit slava Lui, slava ca a unicului Fiu din partea Tatalui), plin de har si de adevar. (Ioan 1:12)

Aceste cuvinte ne spun ca in Hristos se afla plinatatea, Este o plinatate de Dumnezeire  esentiala si de umanitate perfecta ,fiindca "in El locuieste toata plinatatea Dumnezeirii"(Coloseni 2:9)

In sangele Sau se afla o plinatate de indurare fiindca"sangele lui Isus Hristos Fiul Sau ne curata de orice pacat."(1Ioan 1:7) Exista o plinatate de dreptate in viata Sa, fiindca "acum dar nu mai este nici o osandire pentru cei ce sunt in Hristos Isus"(Romani 8:1)

Exista o plinatate de divinitate in plendoarea  Sa, fiindca "de aceea si poate sa mantuieasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El" (Evrei 7:25)

Exista o plinatate de victorie in moartea Sa, fiindca prin moarte El a distrus "Pe cel ce are puterea mortii, adica pe diavolul"(Evrei 2:14) Exista o plinatate de eficienta in invierea Sa din morti,fiindca prin ea suntem "nascuti din nou [...] la o nadejde vie"(1Petru1;3)

Exista o plinatate de victorie in inaltarea Sa, fiindca atunci cand El "s-a suit pe inaltime,a luat prinsi de razboi [...] a luat in dar oameni " (Psalmul 68:18)- vezi si Efeseni4;8)

Exista o plinatate de binecuvantari de toate felurile:o plinatate a harului de a ierta, de a te naste din nou, de a te sfinti, de a mosteni si de a ajunge la desavarsire.

Exista plinatate pentru toate timpurile:plinatate de alinare in necaz si plinatate de calauzire in buna stare.

Exista o plinatate de atribute divine: intelepciune, si putere,si dragoste. Aceasta plinatate de binecuvantari este imposibil de cercetat, daramite de explorat.

Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El" (Coloseni 1:19) Oh, ce plinatate   este cea dela care primim totul! Plinatate, intre-adevar, fiindca este ca un rau care curge mereu,la fel de imbelsugat acum si in vesnicie.

Vino, credinciosle,si adapa-ti nevoile. Cere mult, si vei primi si mai mult,fiindca aceasta plinatate este nesfarsita intr-un loc la care orice nevoiasi poate ajunge - in Isus Emanuel ,"Dumnezeu este cu noi"(Matei 1:23) {CHARLES . SPURGEON

Niciun comentariu: