~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 10 decembrie 2020

DEPINDEM IN TOTUL DE DUMNEZEU


 "Pentruca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad,ci la cele  ce nu se vad; caci lucrurile care se vad, sunt trecatoare, pe cand cele ce nu se vad, sunt vesnice.(2 Corinteni 4:18)

De ce ne conduce Dumnezeu in felul acesta, ingaduind o presiune asa de puternica si constanta asupra noastra? 

Unul din scopurile Lui este sa ne arate puterea si harul Lui atotsuficiente, intr-un mod mult mai eficient decat am trai departe de greutati si incercari..

"Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut, pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie  de la Dumnezeu si nu de la noi."(2 Corinteni 4:7)

Un alt scop este sa ne faca mai constienti  ca depindem in totul de El. Dumnezeu incearca sa ne invete mereu cat de depenenti suntem de El  -  ca suntem tinuti in  intregime de mana Lui si ca depindem numai de purtarea Lui de grija.

Exact acolo a stat si Domnul Isus Insusi si acolo  doreste  El sa stam si noi.  Nu trebuie sa depindem de fortele noastre propii, ci intotdeauna sa ne bizuim pe El.

Si viata noastra sa emana o incredere asa de puternica incat niciodata sa nu indrasnim sa facem nici macar un singur pas singuri. Acesta ne va invata sa ne incredem in El mai mult.

Nu exista alta cale de a invata credinta decat prin incercari . Ele sunt scoala lui Dumnezeu a credintei si este mult mai bine pentru noi sa invatam sa ne incredem in El, decat sa traim o viata de distactii.

Si odata ce lectia de credinta a fost bine invatata,  castigam o posesiune vesnica si ocomoara eterna. Insa fara credinta in Dumnezeu, chiar si marile bogatii ne vor lasa saraci.

---din Zile ceresti pe pamant 

De ce treebuie  sa plang cand altii canta? "Ca sa testez adancimile suferintei". De ce trebuie sa muncesc  cand alttii se odihnesc?"Ca sa-mi folosesc puterea la cererea lui Dumnezeu". 

De ce trebuie sa pierd cand altii castiga?  "Ca sa inteleg durerea taioasa a infrangerii".De ce trebuie sa fie sortul acesta  al vietii  al meu. In timp ce acela care pare mai bun este al tau? 

"Pentru ca Dumnezeu stie ce planuri vor inflori pentru mine in eternitate".

{Izvoare in desert}

Niciun comentariu: