~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 24 decembrie 2020

"NU VA TEMETI:CACI VA ADUC O VESTE BUNA"


 Astazi in cetatea lui David ,vi s-a nascut un Mantuitor care este Cristos Domnul.Iata semnul dupa care-Lveti cunoaste;Veti gasi un prunc infasat in scutece si culcat intr'o iesle."Luca 2:11-12)

Evanghelia este intotdeauna o veste buna. Cine a fost  intristat vreodata de ea.?  Ea aduce vestea buna pacatosului vinovat, cand vine sa-i vorbeasca despre iertare. 

Aduce vestea buna sufletului care se lupta cu ispita, venindu-i in ajutor pentru a birui .Aduce vestea  buna celui care a esuat si este disperat de viata sa ruinat si de sperantele spulberate,spunand-i "Inca te mai poti ridica la o viata glorioasa."

Aduce vestea buna persoanei indoliate, aducandu-i mangaiere asigurand-o de compasiunea si iubirea divina si dandu-i promisiunea ca din acea intristare va iesi ceva bun. 

Deci oriunde merge Evanghelia ea spune vesti bune nu rele.Ganditi-va ce bucurie a creat in aceasta lume, cata tristetea a alungat,cata frumusete a restaurat din ruina, 

Ganditi-va la cantarile de bucurie care au fost cantate de-a lungul acestor secoale crestine si care mai au inca ecou in nenumarate inimi omenesti.

Ganditi-va la cantecele ceresti pe care le vom canta impreuna,vesnic milioane de oameni.Apoi aduceti- va aminte ca tot acest cantec si toata aceasta bucurie vor fi doar ecoul prelungit al acelei bucurii pe care a proclamat-o ingerul.

Trebuie sa avem grija sa lasm ca aceasta veste buna sa patrunda in inimile noastre, astfel nu vom putea niciodata impartasi aceasta mare bucurie.

Apoi si noi ,la randul nostru ar trebui sa devenim purtatori ai bucuriei, repetand noi insine vestea buna si lasand ca cei din jur sa vada in noi ce bucurie victorioasa profunda poate sa ofere Evanghelia Domnului Cristos.

El a venit ca Mantuitor in aceasta lume,a devenit Fiu al omului,ca sa ne poata face si pe noi fii ai lui Dumnezeu. 

"Si Cuvantul S'a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar.Si noi am privit slava Lui ,o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal.(Ioan 1:14)

(J.R..Miller}


Niciun comentariu: