~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 6 decembrie 2020

"BUNATATEA LUI DUMNEZEU."



 "Binatatile Domnului nu s-au sfarsit,si indurarile Lui nu sunt la capat,ci se inoiesc in fiecare dimineata: Si credinciosia Ta este atat de mare! ( Plangerile Lui Ieremia)

Mediteaza putin la aceasta bunatate a lui Dumnezeu!  Este o bunatate blanda.  Cu atingeri blande si iubitoare,  El vindeaca pe cei cu inima zdrobita si le leaga ranile. 

 El este la fel de bland in a-si arata in mod practic bunatatea,  ca si in mod teoretic.  Este o mare bunatate.  Nu exista niciun lucru  mic in  Dumnezeu. Bunatatea Sa este ca si El,  infinita.

Nimeni nu o poate masura.  Bunatatea Lui este atat de mare incat iarta pacatele grozave ale marilor pacatosi, dupa mult timp, si apoi le da mari favoruri si privilegii si li inalta la bucurii depline in ceruri, alaturi  de marele Dumnezeu.

Este o bunatate nemeritata, asa cum este orice bunatate adevarata, fiindca bunatatea nemeritata nu este altceva decat dreptate. Pacatosul nu ar are niciun drept la bunatatea Celui Prea Inalt.

Daca razvratitul ar fi aruncat pe loc in focul vesnic, ar merita cu adevarat sentinta. Dar,  daca a fost eliberat de rau, este numai din cauza iubirii divine, fiindca  in pacatos nu exista nici un strop de bunatate.

Este o bunatate bogata. Unele lucruri sunt mari, dar au putina eficienta, dar bunatate Lui este  o incurajare pentru sufletele cazute, un balsam pentru ranile  insangerate un bandaj  ceresc pentru oase rupte, 

 o caleasca regala pentru picioare obosite si o imbratisare de iubire pentru inimile tulburate.

Este o bunatate multipa. Asa cum spunea Bunyan "toate florile din gradina lui Dumnezeu sunt perechi". Nu exista bunatati singure.

.  Pot sa crezi ca ai o singura bunatate, dar vei vede curand ca ai o gramada de bunatati. Este bunatatea imbelsugata..

Milioane de oameni au primit-o  si totusi, departe de a fi gata , este la fel de proaspata, imbelsugata si gratuita ca intotdeauna.

Este o bunatate statornica.  Nu te va parasi niciodata.  Daca bunatatea este prietena ta,  bunatatea te va insoti in ispite si nu te va lasa sa cazi,  bunatatea va fi cu tine in necazuri si nu te va lasa sa te afunzi,

bunatatea va fi cu tine in viata, ca o lumina incurajatoare si bunatatea va fi cu tine in moarte bucuria sufletului tau, atunci cand mangaierile pamantesti ajung la capat.{CHARELS H.SPURGEON}


Niciun comentariu: