~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 20 decembrie 2020

EMANUEL (DUMNEZEU ESTE CU NOI).


 

"...Iata, Fecioara va ramanea insarcinata , va naste un fiu, si-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi ). " (Isaia 7:14)

Noi spunem ca toate zilele sunt la fel, dar totusi, fiindca anotimpul si obiceiul general ne indeamna sa ne gandim la Isus,sa ne amintim cu placere de glorioasa nastere a dragului nostru Rascumparator. 

Pentru sufletul nascut din nou, fiecare zi trebuie sa fie ziua de nastere a Mantuitorului. Printre toate lucrurile umile, sunt si multe lucruri onorabile  in imprejurarile nasterii lui Emanuiel.

Cine a mai avut o asemenea nastere, prevestita de veacuri prin profetii, si dorita de atatea mii de inimii? Cine poate sa se mai laude cu un vestitor care L-a recunoscut pe Cel ce avea sa vina?

Cui i-au cantat ingerii imnuri de slava, pentru cine a asezat Dumnezeu o stea speciala pe cer?  La al carui leagan au venit bogatii si saracii oferand asemenea fapte de inchinare din inima?

Pamantul poate sa se bucure ; toti oameni pot sa-si inceteze lucrul, ca sa sarbatoreasca nasterea mareata a Domnului Isus.

Betleem, casa painii, vedem  in tine implinirea sperantelor noastre. Aceasta este El, Mantuitorul, prorocit din vechime, care ne va conduce in veacul de aur. Sa ne lasam coplesiti de bucurie. Sa cantam din inima cantari de lauda si desfatare.

Numele de aur, Emanuel, este o inexprimabila incantare. Este uncuvant potrivit  pentru buzele heruvimilor  prin maiestatea lui, dar, din cauza bunatatii sale minunate, numai oamenii il pot rosti.

El nu este cu serafimii  asa cum este cu noi. Emanuel "  Dumnezeu  cu noi." (Matei 1:23) - in firea noastra , in durerile noastre in viata noastra de munca, in pedeapsa noastra, 

in mormanr; si acum cu noi, sau mai degraba noi cu El, in inviere, inaltare, slava , si splendoarea celei de a doua veniri. Copilul din Betleem pare sa fi fost cu noi in slabiciune si saracie.

Sa nu uitam insa ca El este tot cu noi in glorie si onoare. Credinta imbratiseaza copilul, si dragostea Il saruta cu sarutarile buzelor ei. Oh, fie ca astazi sa avem partasie adevarata cu Emanuel! 

{ CHARLES H,SPURGEON}

Niciun comentariu: