~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 20 noiembrie 2020

"VINE NOAPTEA"


 "Cat este ziua ,trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea,cand nimeni nu mai poate sa lucreze."(Ioan 9:4)

Chiar si Domnul Isus simtea  presiunea scurtimii timpului si necesitatea de a indeplini promt si rapid lucrarea care I se daduse s-o faca. 

Cu cat mai mult ar trebui noi sa simtim aceasta presiune si sa ne grabim sa valorificam  momentele pe masura ce acestea trec ca gandul!

Fiecare dintre noi are o lucrare incredintata de catre Dumnezeu Insasi. Ne aflam  in aceasta lume in misiuni divine - trimisi de Dumnezeu pentru a lua, in mod specific, parte la binecuvantarea lumii.

Pentru a duce aceasta lucrare la indeplinire, avem doar un interval de o "zi" la dispozitie. "Ziua" fiecaruia reprezinta durata vietii lui.

O zi este un interval scurt de timp: nu este mai mult timp intre rasaritul si apusul soarelui; este o perioada de timp determinata: cand soarele se indreapta spre apus, nici o putere din univers nu-i mai poate prelungi ramanerea, nici  macar cu inca un moment.

Cand vine moartea, aceasta nu va astepta nici o clipa in plus. Ceea ce  nu este terminat in acel moment va ramane neterminat pentru totdeauna.

"Ziua" este destul de lunga pentru implinirea planului lui Dumnezeu. Soarele nu asfinteste niciodata mai devreme de timpul hotarat

Fiecare mica viata este suficient de lunga pentru a duce la indeplinirea acea particica din lucrarea destinata ei in lume.

Lucru acesta este adevarat chiar  si pentru bebelusul care nu traieste decat o ora- doar intra in aceasta lume, isi transmite, prin zambet, binecuvantarea si pleaca.

Este adevarat si pentru copil, pentru un tanat, sau o tanara, pentru cel care moare in deplinatatea puterilor sale, cu mainile inca pline sarcini neterminate.

Nimeni nu va putea vreodata sa se scuze ca nu si-a terminat lucrarea vietii pe motiv ca timpul acordat lui a fost prea scurt. Este intotdeauna  suficient de lung - numai sa fie umplut cu o simpla credinciosie fiecare moment.

Pentru a avea lucrarea terminata la sfarsit, trebuie sa o facem atat timp cat este  "zi" . Dl. M'Cheyne avea pe cadranul ceasului o imagine cu soarele la apus si deasupra ei se aflau cuvintele:

"Vine noaptea". De fiecare data cand se uita la ceas pentru a vedea cat e ora, i se reaminta de scurtimea vietii si de necesitatea urgenta de a fi serios in ceea ce priveste indeplinirea datoriilor sale. Ar trebui sa ne insusim cu totii aceasta lectie. {J.R.Miller}

Niciun comentariu: