~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 16 noiembrie 2020

"DU PANA LA CAPAT" CEEA CE DUMNEZEU "LUCREAZA" IN TINE


 "Dumnezeul pacii, care prin sangele legamantului celui vesnic, a sculat din morti pe Domnul nostru Isus, marele Pastor al oilor, sa va faca desavarsiti in orice lucru bun, ca sa faceti voia Lui, si sa lucreze in noi ce-I este placut, prin Isus Hristos. A lui sa fie slava in vecii vecilor! Amin.(Evrei 13:20-21)

Vointa ta este de ocord cu Dumnezeu, dar in trupul tau exista o natura care te priveaza de putere de a  face ceea ce stii ca trebuie sa faci.

Cand Domnul intra pentru prima data in contact cu constiinta noastra, primul lucru pe care il face constiinta noastra este sa ne destepte vointa, iar vointa este intotdeauna de acord cu Dumnezeu.

Totusi, tu spui: "dar nu stiu daca vointa mea este in armonie cu Dumnezeu." Priveste la Isus, si vei descoperi ca vointa si constiinta ta sunt in armonie cu El de fiecare data.

Ceea ce te determina sa spui: "nu voi asculta" este ceva mai putin profund si patrunzator decat vointa ta. Este vorba de indaratnicie sau incapatanare, iar acestea nu sunt niciodata in armonie cu Dumnezeu. Lucru cel mai profund dintr-o persoana este vointa sa, nu pacatul.

Vointa este elementul esential cu care Dumnezeu a inzestrat fiintele umane atunci cand le-a creat -pacatul este o natura pervertita care a intratin oameni.

Intr-o persoana care este nascuta din nou, sursa vointei este Dumnezeul Atotputernic. "Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi si va dupa placerea Lui si vointa ,si infaptuirea."

Cu o  atentie sporita si cu mare grija, tu trebuie sa "duci pana la capat" ceea ce Dumnezeu "lucreaza in tine" - nu sa depui efort ca sa realizezi sau sa dobandesti mantuirea ta, ci sa o duci pana la capat, astfel incat sa manifesti dovada unei vieti bazate cu o credinta ferma si de neclintit pe rascumpararea absoluta si desavarsita a Domnului.

Facand lucru acesta, tu nu aduci o alta voie in opozitie cu voia lui Dumnezeu - voia lui Dumnezeu este voia ta.

Alegerile tale naturale vor fi cu voia lui Dumnezeu, iar o asemenea traire va fi la fel de naturala ca respiratia. Incapatanarea este o bariera neinteligenta, ce refuza lumina si ii blocheaza trecerea.

Singurul lucru pe care trebuie sa il facem cu aceasta bariera a incapatanarii este sa o aruncam in aier cu "dinamita" iar "dinamita "este ascultarea de Duhul Sfant.

Cred eu ca Dumnezeul Atotputernic este sursa vointei mele? Dumnezeu nu asteapta doar ca eu sa implinesc voia Lui, ci El este in mine ca sa o implinesca.{OSWALD CHAMBERS}

Niciun comentariu: