~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 7 noiembrie 2020

ESTI PRIMIT "INPREAIUBITUL LUI".



"In El,Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce ,in dragoste Lui, ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placerea voiei Sale, spre slavei harului Sau, pe care ni l-a dat in Prea Iubitul Lui.(Efeseni 1:4-5,6)

Ce privilegiu! El include  indreptatirea noastra in fata lui Dumnezeu, dar termenul "dat" inseamna mult mai mult in limba greaca.

El semnifica faptul ca suntem obiectele placerii divine, sau, chiar si mai mult, a desfatarii divine.

Cat de minunat este faptul ca noi - viermi, muritori, pacatosi - suntem obiectul dragostei divine! Dar aceasta se intampla numai " in Preaiubitul Lui".  

Unii crestini par sa fie acceptati prin experienta lor; cel putin, aceasta este parerea lor. Cand sufletele  lor sunt vii si sperantele lor stralucitoare,

ei cred ca Dumnezeu ii accepta, fiindca se simt atat de sus, atat aproape de cer, atat de sus fata de pamant!

Dar atunci cand sufletele lor se tarasc in praf, sunt victimele temerii ca nu vor fii niciodata acceptati. Daca ar putea, ar vedea ca toate bucuriile lor nu ii inalta, si ca toate vremurile de disperare nu ii coboara in vederea Tatalui lor;

 dimpotriva, sunt aceptati prin Cel care nu se schimba niciodata, Cel care este intotdeauna iubit de Dumnezeu, intotdeauna desavarsit intotdeauna fara zbarcitura.

Cat de fericiti ar fi, si cat de mult L-ar slavi pe Mantuitorul, daca ar realiza acest adevar! Bucura-te, deci credinciosule! Esti primit "in Preaiubitul Lui"

Privesti inauntrul tau si spui: "Nu exista nimic demn de a fi primit aici! Dar uita-te la Hristos, si vezi daca nu este ceva demn de a fi primit acolo.

Pacatele tale te necajesc, dar Dumnezeu a aruncat la spate pacatele tale, si esti primit in Cel neprihanit.Trebuie sa te lupti cu stricacinea si sa rezisti ispitelor, dar esti deja primit in Cel care a biruit puterile iadului.

Diavolul te ispiteste, dar bucura-te. El nu te poate distruge, fiindca esti primit in Cel care a zdrobit capul Satanei.

Esti deplin asigurat de pozitia ta slavita. Nici sufletele glorificate nu sunt mai bine primite decat tine. Ei sunt primiti in cer "in Preaiubitul "si tu esti primit acum in Hristos in acelasi fel.{CHARLES H. SPURGEON

Niciun comentariu: