~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 2 noiembrie 2020

ISUS MANGAIETORUL


 "Sa nu vi se tulbure inima. aveti credinta in Dumnezeu si aveti credinta in Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc.(Ioan 14:1-2)

Lui Isus Ii place intotdeauna sa mangaie.Ii place sa puna candele mici in camerele intunecate al necazului. Ii place sa stearga lacramile si sa trasforme supararea in bucurie.

Apoi El este capabil sa dea mangaiere, pentru ca are mangaierea in El Insusi. Noi nu putem da ceea ce nu avem. Ne spunem adesea unul altuia, cand suntem in necaz: 

"Nu te ingrijora! Nu te tulbura!", cand, de fapt, nu avem nici o mangaiere de dat, nimic care sa vindece ingrijorare, sau sa lumineze intunericul.

Stand in picioare intr-o corabie, in mijlocul marii involburate, Isus a spus: "Pace!", si vanturile si valurile s-au linistit imediat. El avea pace in El Insusi si putea transmite marii pacea.

La fel este si cu mangaierea Sa: cuvintele Sale de consoluare nu sunt ca ale multora dintre noi; ele are puterea de a ne linisti inima tulburata.

Cand Isus a spus aceasta, pentru ucenici era un timp de mahnire profunda si de necaz extrem. Nu numai ca se aflau pe punctul de a-si pierde Prietenul cel mai bun, ci urmau sa-L piarda in cel mai trist mod - prin moartea rusinoasa pe cruce.

Si aceasta nu reprezenta inca intregul  lor necaz. Ei sperasera ca Isus era Mesia; acum acea speranta  disparuse. Erau complet devastati - intr-o noapte fara stele.

Cu siguranta nu putea sa existe mangaiere pentru o asemenea intristare ca a lor, se gandeau ei si in acea noapte, asa cum stateau in intruneric cu inimile zdrobite.

Dar chiar in mijlocul acelei intristari deznadajduite, au auzit cuvintele:"Sa nu vi se tulbure Inima!"Sa nu spunem niciodata ca este vreo durere, chiar si cea mai amara, pentru care sa nu existe nici o mangaiere.

Indiferient cat de intunecoasa este noaptea. Cristos poate sa puna stele pe cerul nostru si sa aduca o dimineata glorioasa, dupa intuneric. Exista mangaiere pentru ucenicii Domnului Cristos chiar si in cel mai disperat necaz.

Nu trebuie decat sa privim la zilele ce au urmat, pentru a vedea necazul acestor oameni preschimbat intr-o bucurie binecuvantata. Asa este intotdeauna.Oricat de intristati am fi, nu ezista niciodata vreun motiv pentru care sa ne pierdem pacea.{J.R.Miller}


Niciun comentariu: