~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 27 noiembrie 2020

"MA VEI CALAUZI CU SFATUL TAU"


 "Insa eu sunt totdeauna cu Tine, Tu m-ai apucat de mana dreapta: ma vei calauzi cu sfatul Tau, apoi ma vei primi in slava. Pe cine altul am eu in cer afara de Tine?  "Psalmul 73:23-24)

Psalmistul simte nevoia de calauzire divina. Tocmai si-a descoperit nebunia propiei (sale) inimi si, ca sa nu fie tarat de ea, hotaraste sa se lase calauzit de sfatul lui Dumnezeu de acum inainte.

Sentimentul nebuniei noastre este un mare pas catre intelepciune, atunci cand acest sentiment ne face sa ne incredem in intelepciunea Domnului. Omul orb se lasa condus de bratul prietenului sau si ajunge acasa in siguranta. 

Ca si el, noi trebuie sa ne predem calauzirii divine, fara nici o indoiala, siguri ca, desi nu putem vedea  este spre binele nostru sa ne incredem in Dumnezeul atotvazator.

"Ma vei" este o expresie de binecuvantata incredere. El era sigur ca Domnul nu va refuza aceasta misine.  Aceasta este un cuvant care ti se adreseaza tie, credinciosule; odihneste-te in El 

Fii sigur ca Dumnezeu va fi sfatuitorul si prietenul tau. El te va calauzi si iti va arata orice drum. In Cuvantul Sau scris ai asigurarea aceasta in parte implinita, fiindca Sfanta Scriptura este sfatul Sau pentru tine.

Suntem fericiti sa avem calauzirea Cuvantului lui Dumnezeu! Ce ar fi marinarul fara busola? Si ce ar fi crestinul fara Biblie? 

Aceasta este graficul de control, harta in care este descris fiecare banc de nisip si pe care toate canalele, de la nisipurile miscatoare ale distrugerii spre limanul salvarii, sunt marcate si insemnate de Cel care cunoaste drumul.

Binecuvantat sa fii, o Doamne, fiindca putem crede ca ne calauzesti acum si ca ne vei fi calauza pana la capat! 

Dupa aceasta calauzire prin viata, psalmistul anticipeaza o primire divina la sfarsit - "apoi ma vei primi in slava."Ce gand pentru tine, credinciosule!

Dumnezeu Insusi te va primi in glorie - pe tine! Desi esti ratacitor, pribeac si strain, El te va aduce acasa in siguranta! 

Aceasta este partea ta. traieste cu ea astazi, iar daca indoielile te inconjoara, du-te prin puterea acestui text ,drept la tron!{CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: