~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 11 septembrie 2020

O LECTIE DE LA PASARI

























"Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu,prin rugaciuni si cereri cu multumiri.Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus.( Filipeni 4:6-7)

Ar trebui sa tragem de aici concluzia ca, de vreme ce pasarile nici nu seamana, nici nu secera, n'ar trebui nici noi sa ne dam silinta de a ne ingriji de propiile noastre nevoi?

Nu: daca n-am face nimic pentru a ne castiga propia paine, am muri repede de foame.

Dumnezeu nu ne hraneste asa cum le hraneste pe pasari. El ne-a daruit capacitati prin care suntem capabili de a ne ingriji de propiile noastre nevoi.

El ne hraneste nu aducand paine la noi, ci facandu-ne in stare sa semanam, sa seceram si sa adunam in granare.

Dumnezeu nu incurajeaza  nicaieri acea "incredere"care sade lenesa si asteapta sa i se poarte de grija.

Bebelusii, oamenii bonlavi,infirmi si oricine este incapabil sa faca efort pot trai ca pasariile si se pot astepta sa fie ingrijiti.

Insa oameni vigurosi, cu minte sanatoasa si maini puternice o vor duce foarte rau daca incearca sa traieasca asemene pasarilor.

Esenta acestei ilustrari este alta. Purtarea de grija a lui Dumnezeu se extinde  chiar si la pasari Atunci exista doua motive pentru care se va extindine cu certitudine si la copiii Sai .

Inainte de toate, ei sunt mai buni decat pasarile, Pasarile nu au suflet, nu poarta chipul divin, nu au natura spirituala nu sepot inchina si nu-L pot sluji pe Dumnezeu de buna voie nu au viitor sau viata nemuritoare.
Dumnezeu care Se ingrijeste de o pasare mica fara suflet, cu siguranta Se va ingriji, cu si mai mare atentie,de un om nemuritor, inzestrat cu cacapacitatea de a gandi si care este creat dupa chipul lui Dumnezeu.

Apoi, celalalt motiv este acela ca Dumnezeu e Tatal nostru. El este Creatorul si Cel care poarta de grija pasarilor, insa nu este Tatal lor.

Cu siguranta, un tata va face mai mult pentru copiii sai decat pentru puii din ograda sa; o mama se va gandi mai mult la bebelusul ei decat la canarul ei.

Nu se va ingriji Tatal nostru ceresc mai mult ca sigur si cu mai cu multa gingasie de copiii Sai decat de pasarile Sale?
Deci, invatam le la pasari o lectie de incredere.Fiecare pasarica ce sta pe creanga, cantandu-si trilul minunat, ar trebui sa ne conduca la o incredere reinoita in grija pe care ne-o poarta Tatal nostru.
{J.R.Miller}

Niciun comentariu: