~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 25 septembrie 2020

INCREDE-TE IN DOMNUL


                  " El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe.(2 Petru 1 :4)

"Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile,dar dragostea Mea nu se va muta de la tine,si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul care are mila de tine.(Isaia 54:10)

Cand un constructor de nave face un vapor, facea acesta numai ca sa-l tina pe esafodaj?  Nu, el il construieste ca sa navigheze pe mari si oceane si sa infrunte furtunile. 

De fapt, daca el nu tine seama de vanturile puternice si de uragane in timp ce-l construieste, este un constructor nepriceput.

In acelasi fel, Dumnezeu cand te-a facut credincios, El a vrut sa te testeze. Si cand ti-a dat promisiuni si ti-a cerut sa te increzi in ele, El a facut promisini pentru vremuri de furtuna si pentru valuri mari.

Crezi ca unele din promisiunile Sale sunt contra facute, asa cum o vesta de salvare care arata bine in magazin nu ti-e de nici un folos in mare?

Am vazut cu totii sabii care sunt frumoase, dar nu sunt bune pentru razboi, sau pantofi facuti ca obiecte decorative, dar in care nu poti umbla.

Insa pantofi lui Dumnezeu sunt facuti din fier si alama, si putem umbla tot drumul pana la cer in ei, fara ca ei sa se uzeze vreodata.Si putem inota de o mie de ori in Atlantic cu vesta Lui de salvare,fara teama ca ne vom scufanda.

Cuvantul  promisiunii Lui este facut sa fie incercat si testat. Nimic nu-l displace mai mult Domnului Hristos decat sa-i vada pe cei din poporul Sau ca-L marturisesc public si apoi nu se folosesc de El.

Lui Ii place sa ne folosim de El, pentru ca binecuvantarile legamantului Sau nu sunt menite doar sa ne uitam la ele, ci sa ni le insusim. Domnul nostru Isus ne-a fost dat ca sa ne fie de folos acum.Te folosesti  tu de El  asa cum trebuie? 

Preaiubitule, ma rog ca tu sa nu tratezi promisiunile lui Dumnezeu ca ceva de expus la muzeu, ci mai de degraba sa le folosesti in fiecare zi ca un izvor de mangaiere. Si cand treci printr-o vreme de nevoie, increde-te in Domnul. {CHARLES H PURGEON }

Niciun comentariu: