~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 21 septembrie 2020

CAUTAREA OCAZIILOR POTRIVITE


 "El le-a raspuns: "Haidem sa mergem in alta parte, prin targurile si satele vecine, ca sa propovaduiesc si acolo; caci pentru asta am iesit".(Marcu 1;38)

Isus mergea in toate partile facand ce este bine. El nu Si-a restrans binecuvantarile doar la unele localitati, ci a cautat sa ajunga la cat mai multe suflete cu putinta.

El nu astepta ca oamenii sa vina la El, ci ducea Vestea buna pana la usile lor. Astfel ne-a invatat prin exemplul Sau ca Evanghelia Lui este pentru toti oamenii, si nu pentru un loc specific sau pentru o anumita categorie de oamenii.

El ne-a mai invatat ca ar trebui sa folosim cat mai mult vietile noastre si pentru toate ocaziile pentru a raspandi binecuvantarile harului cat putem de departe, spunand cat mai multora persoane Vestea buna despre dragostea lui Dumnezeu.

El vrea ca Biserica Lui sa continue sa vesteasca Evanghelia in "targurile si satele vecine", pana cand nu va mai ramanea niciun sat in care acesta sa nu fie auzita.

Isus a venit in lumea aceasta pentru un singur lucru, si anume ca sa arate modelul adevaratei vieti. Ar trebui sa studiem in mod special viata Sa, El fiind cel mai puternic exemplu al slujirii consacrate.

Aici avem o aratare a modului in care cauta sa faca bine. Se ducea din loc in loc, ducand cu El binecuvantarile harului si dragostei Sale.

Exista ceva extern de sugestiv in imaginea zugravita de acest verset. El pare a fi intr-o graba inflacarata pentru a ajunge in cat mai multe locuri posibil.

Are privirea si miscarea unui om care stie ca nu are mult de stat si ca are multe de facut.inainte de a pleca. Nu vrea sa-I scape niciun sat sau sa sa lase vreo persoana nevizitata.

Cu siguranta, sunt multe lucruri pe care ar trebui sa le luam ca model din aceasta imagine miscatoare.Suntem aici cu  misiune de a-i binecuvanta pe oameni. 

Noi avem ceva de daruit lumii, un mesaj de la Tatal catre copiii Lui, binecuvantari de daruit celor aflati in nevoie. Undeva, nu departe inaintea noastra, asteapta sfarsitul.

Ceea ce facem trebuie sa facem repede. Ar trebui sa ne grabim sa impartim darurile iubitii, ale ajutorarii si ale mangaierii pe care ni le-a dat Stapanul nostru.{J.R.Miller}


Niciun comentariu: