~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 6 iulie 2020

SA URMARIM MANA LUI DUMNEZEU IN PROPRIILE NOASTRE VIETII?





















"Laudati pe Domnul caci este bun,caci in veac tine indurarea Lui! Asa sa zica cei rascumparati de Domnul ,pe care i-a izbavit di mana vrasmasuui.(Psalmul 107:1-2)

Este placut si profitabil sa observi mana lui Dumnezeu la lucru in viata sfintilor din vechime si sa vezi bunatatea Lui eliberandu-i, indurarea Lui, iertandu-i si credinciosia Sa,pastrand legamantul  cu ei.

Dar oare nu ar fi mai interesant si mai profitabil sa urmarim mana lui Dumnezeu in propiile noastre vieti?

Nu ar trebui sa ne privim istoria ca fiind la fel de plina de Dumnezeu , de bunatatea si adevarul Lui, de dovezile credinciosiei  si ale sinceritatii Lui, ca si vietile sfintilor din vechime?

Il nedreptatim pe Domnul nostru atunci cand credem ca a lucrat cu putere si ca Si-a aratat taria doar celor din vechime, dar ca nu face minuni si nu Isi "descopere bratul Lui cel sfant"(Isaia 52 :10)
pentru sfinti care sunt acum pe pamant.Sa ne revedem vietile.

Cu siguranta ca vom descoperi unele incidente fericite, incurajatoare pentru noi si onorante pentru Dumnezeul nostru.

Nu ai avut nici o eliberare?  Nu ai trecut prin nici un rau sprijinit de prezenta divina. Nu ai trecut nevatamat prin foc? nu ai avut nicio descoperire?  Nu ai avut niciun privilegiu?

Nu tea ascultat niciodata Dumnezul care i-a raspuns lui Solomon dupa inima lui si nu ai primit raspuns la cererile tale?

Nu te-a saturat niciodata de bunatati Dumnezeul despre care David canta"El iti satura de bunatati batranetea"(Psalmul 103:105)?

Nu ai fost niciodata pascut in pasuni verzi ? Nu ai fost dus niciodata la ape de odihna? Cu siguranta ca bunatatea lui Dumnezeu a fost aceeasi, pentru tine si pentru sfintii din vechime.

Sa-I cantam deci indurarea  Intr-o cantare noua. Sa luam aurul curat al multumirii si diamantele laudei s isa facem din ele o coroana  pentru capul Domnului Isus.

Sa ne inaltam  sufletele intr-o cantare la fel de dulce ca aceea picurata de harpa lui David,laudandu-l pe Domnul, caci indurarea Lui tine in veci.{GHARLES  H.SPURGEON}

Niciun comentariu: